facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Ποιοι -ελάχιστοι- εξαιρούνται από το τσεκούρι στα ειδικά μισθολόγια

Ελάχιστοι θα είναι τελικά οι δημόσιοι λειτουργοί των ειδικών μισθολογίων, που θα γλιτώσουν από το «ψαλίδι» του 12% στις αποδοχές τους, καθώς όσο και να ψάχτηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, διαπίστωσαν ότι ακόμα κι αν απέφευγαν φέτος τον «πέλεκυ» της Τρόικα, του χρόνου θα έπρεπε να εξασφαλίσουν 600 εκατ. ευρώ για να σώσουν τους 250.000 ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, διπλωμάτες και γιατρούς του ΕΣΥ.

Κατόπιν τούτου, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις, το οικονομικό επιτελείο φαίνεται ότι θα απλώσει δίχτυ προστασίας μόνο πάνω από «ευαίσθητες» κατηγορίες και συγκεκριμένα πάνω από τους μάχιμους ένστολους όπως οι ιπτάμενοι, οι υπηρετούντες σε υποβρύχια, πυροσβέστες κ.λπ. στους οποίους καταβάλλονται αυτή τη στιγμή ειδικά επιδόματα.

Το κλίμα είχε... στραβώσει, άλλωστε, από την αρχή της εβδομάδας όταν άρχισαν να πυκνώνουν οι πληροφορίες αλλά και οι επίσημες δηλώσεις, από τις οποίες προέκυπτε ότι η μάχη των ισοδύναμων θα ήταν πολύ δύσκολη.

Ακόμα και η νίκη, με το πράσινο φως της Τρόικα στη ρύθμιση για το φόρο εισοδήματος, ήταν Πύρρειος αφού οι δέκα δόσεις «ψαλιδίστηκαν» στις επτά, ενώ και η ιστορία της εξισωτικής αποζημίωσης προς τους αγρότες αποδείχθηκε «τζούφια», αφού η εθνική συμμετοχή στο συνολικό κονδύλι των 160 εκατ. ευρώ είναι κάτι λιγότερο από 10%.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news