facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Το 27,5% συγκεντρώνει o Ολάντ, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία

Σαφές προβάδισμα στους Σοσιαλιστές δίνουν τα exit polls - Τρίτη έρχεται η ακροδεξιά


Το 27,5% των ψήφων συγκεντρώνει το Σοσιαλιστικό κόμμα του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία, όπως αναδεικνύουν τα ποσοστά ψήφων που έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών με βάση το 34% των ψήφων.


Στο 34% των καταμετρημένων ψήφων:


Ολάντ (Σοσιαλιστικό Κόμμα)       27,5 %

Σαρκοζύ  (UMP)                              26,6 %

Λε πέν ( Εθνικό Μέτωπο)               19,9 %

Μελανσόν (Αριστερό Μέτωπο)      10,5 %

Μπαιρού (Δημοκρατικό κίνημα)       9,2 %


Ο Σοσιαλιστής υποψήφιος για τον γαλλικό θώκο προηγείται μόλις κατά 0,9% από τον Νικολά Σαρκοζί, ενώ με 19,9% ακολουθεί το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίνα Λεπέν.
"Πλέον, είμαι ο καλύτερα τοποθετημένος, για να γίνω ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας", τόνισε στο Γαλλικό πρακτορείο ο κ. Ολάντ, ενώ η κ. Λεπέν δήλωσε: "Η Άκρα δεξιά αποτελεί τη μοναδική αντιπολίτευση τώρα, απέναντι στη γαλλική Αριστερά“.
Νωρίτερα, exit poll της βελγικής Le Soir κατέγραφε νίκη του Ολάντ με 27% έναντι 25,5% για το Νικολά Σαρκοζί από τον πρώτο γύρο, ενώ το το exit poll του ινστιτούτου Ipsos δίνει πρωτιά από την πρώτη Κυριακή στον Ολάντ με 28,4% έναντι 25,5% του Σαρκοζί.
Ο υποψήφιος της αριστεράς, Ζαν-Λικ Μελανσόν συγκεντρώνει μέχρι στιγμής το 10,9%, ενώ με 9,2% ακολουθεί ο Φρανσουά Μπαϊρού.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η Εύα Ζολί των Πρασίνων, καθώς και ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν μαζεύουν εξίσου το 2%. Το τροτσκιστικό κόμμα της Ναταλί Αρτό συγκεντρώνει 0,7%, ενώ του Φιλίπ Πουτού το 1,3%. Τέλος, ο Ζακ-Σεμινάντ συγκεντρώνει μόλις το 0,3%.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news