facebook-twiter

Ηλεκτρονικος συμβουλος ψηφου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ειδήσεις <--> Η Καλιφόρνια προσφεύγει στα δικαστήρια αμφισβητώντας τους δασμούς του Τραμπ  <--> Καιρός: Μεγάλη Πέμπτη με άνοδο θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Αναλυτική πρόγνωση έως και τη Δευτέρα του Πάσχα  <--> Εισαγγελική πρόταση για παράταση της προφυλάκισης του Νίκου Ρωμανού  <--> Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι πέντε συλληφθέντες για τους 17 τόνους νοθευμένο λάδι  <--> Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που ζημίωσε το Δημόσιο με 100 εκατ. ευρώ – Πώς δρούσαν τα 40 μέλη του  <--> Εκδηλώσεις για την 110η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας και την Περιφέρεια Αττικής  <--> Στιγμές τρόμου για 49χρονο διανομέα στη Θεσσαλονίκη – Δέχθηκε επίθεση με κασμά και σφυρί  <--> Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της Ελλάδας: Παραβιάζει την δικαιοδοσία μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο  <--> Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ – «Τα κόμματα ήταν ενήμερα για την 4η φρεγάτα Belharra», είπε ο Δένδιας  <--> Η Βρετανία αναγνωρίζει ως «γυναίκες» μόνο όσες ανήκουν βιολογικά στο φύλο – «Γυναίκα γεννιέσαι, δεν γίνεσαι»    ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Με ετήσια ατομικά συμβόλαια αυξήσεις & προαγωγές στο δημόσιο

Με ατομικό συμβόλαιο θα γίνονται από εδώ και στο εξής οι προαγωγές και οι ετήσιες μισθολογικές αυξήσεις στο δημόσιο, ενώ οι υπάλληλοι θα αξιολογούνται με βάση τη διοικητική τους ικανότητα, τη συμπεριφορά τους και την απόδοσή τους. Ολα αυτά προβλέπονται στο νέο προεδρικό διάταγμα που κατέθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.

Το ατομικά συμβόλαια θα υπογράφονται στο τέλος κάθε χρόνου και θα καθορίζουν συγκεκριμένους στόχους τους οποίους και θα πρέπει να «πιάσουν» οι υπάλληλοι και για τους οποίους θα βαθμολογούνται. Μάλιστα, όσοι υπάλληλοι «πιάνουν» τους στόχους σε ποσοστό άνω του 80%, θα λαμβάνουν και το κίνητρο επίτευξης στόχου που προβλέπεται από το νέο μισθολόγιο. Το ποιες οργανικές μονάδες θα λάβουν το πριμ απόδοσης δημοσιονομικών στόχων (εφορίες κλπ), θα καθοριστεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι υπάλληλοι θα αξιολογούνται βάσει των διοικητικών τους ικανοτήτων, της συμπεριφορά τους και της απόδοσή τους στην υπηρεσία. Εισηγητής θα είναι ο άμεσος προϊστάμενός τους, ενώ η τελική κρίση θα γίνεται από τον προϊστάμενο της ανώτερης διοικητικής βαθμίδας.

Το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας το επόμενο τρίμηνο, ενώ η εφαρμογή του, σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, είναι δυνατό να ξεκινήσει από το 2013.

Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση του προεδρικού διατάγματος, ο κ. Ρέππας τόνισε πως το εν λόγω διάταγμα δεν σχετίζεται με τις απολύσεις στο δημόσιο, καθώς και ότι πρόκειται για «κεντρική πολιτική επιλογή, που γίνεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κράτος και θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναμόρφωσή του».

Ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι τις ανώτερες θέσεις θα τις καταλαμβάνουν με το νέο σύστημα αξιολόγησης μόνο οι «άριστοι», καθώς τελειώνει το ισχύον σύστημα που βασιζόταν μόνο στα χρόνια προϋπηρεσίας. Πρόσθεσε δε ότι η αξιολόγηση έχει και το υποκειμενικό στοιχείο, αλλά από μόνο του ένα σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων δεν είναι απαραίτητα αξιοκρατικό, κάτι που - όπως άφησε να εννοηθεί - φάνηκε και στην εφεδρεία.

Αναφερόμενος στο «πάγωμα» του σχεδίου νόμου για τη μείωση κατά 30% των οργανωτικών δομών των υπουργείων, μετά από αντίδραση της Ν.Δ. ο κ. Ρέππας επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο, που συντάχθηκε σε συνεργασία με 10 υπουργεία, παραμένει στη Βουλή, πρόσθεσε πως υπάρχει χρόνος για διαβούλευση και απέρριψε τις αιτιάσεις της Ν.Δ. ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο κατά την προεκλογική περίοδο. Πρόσθεσε δε ότι μπορεί να ψηφιστεί και αν χρειάζονται αλλαγές ή βελτιώσεις, αυτές μπορούν να γίνουν από την επόμενη Βουλή, καθώς το νομοσχέδιο αποτελεί μία σημαντική βάση για την επόμενη κυβέρνηση.

Τέλος, απέρριψε τις προτάσεις της τρόικας για περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς, σημειώνοντας ότι με το νέο μισθολόγιο έχουν μειωθεί κατά πολύ οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, με ωφέλεια για το δημόσιο πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, και σημείωσε ότι ο καθοριστικός παράγοντας για ανταγωνιστικότητα δεν είναι το κόστος εργασίας, αλλά η βούληση να παράγουμε περισσότερο και ποιοτικότερα προϊόντα και υπηρεσίες.

iefimerida.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news