facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Σε οικονομικό σκάνδαλο εμπλέκει περιοδικό την Κάρλα Μπρούνι

Αναφέρει ότι το ίδρυμα της χρηματοδοτήθηκε από το παγκόσμιο ταμείο για την καταπολέμηση του Αids

Τις πληροφορίες που δημοσίευσε σήμερα γαλλικό περιοδικό, σύμφωνα με τις οποίες το ίδρυμά της έλαβε εκατομμύρια δολάρια από το παγκόσμιο ταμείο για την καταπολέμηση του Aids, της φυματίωσης και της ελονοσίας, διέψευσε η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί.

Το εβδομαδιαίο περιοδικό «Marianne» έγραψε ότι το ταμείο, το οποίο εδρεύει στη Γενεύη κατέβαλε 3,5 εκατομμύρια δολάρια στο ίδρυμα της Μπρούνι για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί και για πολλά ιδρύματα που ανήκουν σε μια από τις στενές της φίλες.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι οι καταβολές έγιναν παραβλέποντας τις τυπικές διαδικασίες.

Η Μπρούνι-Σαρκοζί, η οποία είναι πρέσβειρα του παγκόσμιου ταμείου, διέψευσε τις κατηγορίες σε ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ιδρύματός της.

Το παγκόσμιο ταμείο, ο μεγαλύτερος χρηματοδότης στον κόσμο προγραμμάτων για την καταπολέμηση του AIDS, που χρηματοδοτείται κυρίως από δυτικές κυβερνήσεις, δήλωσε ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα σεντ στο ίδρυμα της Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί.

Το δημοσίευμα του «Marianne» είναι ανακριβές και παραπλανητικό, ανέφερε σε ανακοίνωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης το παγκόσμιο ταμείο,
εξηγώντας πως δαπάνησε 2,8 εκατομμύρια δολάρια σε μια εκστρατεία το 2010 κατά της μετάδοσης από την μητέρα στο παιδί του ιού HIV, την οποία υποστήριζε η Μπρούνι-Σαρκοζί.

Μέρος του ποσού αυτού χρησιμοποιήθηκε για τα έξοδα μετακίνησής της για τις ανάγκες του παγκόσμιου ταμείου και για ένα αφιέρωμα στο έργο του ταμείου που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του ιδρύματός της.

Η Μπρούνι-Σαρκοζί, τραγουδίστρια και πρώην μοντέλο, ίδρυσε την οργάνωσή της το 2009 έργο της οποίας είναι η καταπολέμηση του αναλφαβητισμού των ενηλίκων και η προώθηση της πρόσβασης στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Από το 2009, το ίδρυμα έχει συγκεντρώσει σχεδόν οκτώ εκατομμύρια ευρώ, αναφέρει η ανακοίνωσή της.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news