facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Γραπτές εγγυήσεις για την συνέχιση της βοήθειας ζητά η Αυστρία

Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ δήλωσε ότι το επόμενο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα χορηγηθεί μόνον εάν υπάρξει γραπτή δέσμευση των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση για την υλοποίηση του προγράμμματος των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του αυστριακού πρακτορείου ειδήσεων ΑΡΑ, με τίτλο «Η Φέκτερ ζητά γραπτές εγγυήσεις για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα», η υπουργός της Αυστρίας προσερχόμενη στη σύνοδο του Ecofin δήλωσε ότι το ΔΝΤ επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή το επόμενο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, «αλλά μπορούμε να πάρουμε θετική απόφαση, μόνο εφόσον τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα δεσμευτούν ως προς το πρόγραμμα. Αυτό πρέπει να γίνει γραπτώς».

Η Ε.Ε. αναμένει ένα τέτοιο βήμα από την Αθήνα, τόνισε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, που πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς «οι δαπάνες μέχρι στιγμής δεν έχουν μειωθεί. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Μόνο όταν υπάρξει γραπτή συμφωνία, μπορούμε να δώσουμε περαιτέρω βοήθεια. Οι πολιτικοί στην Ελλάδα πρέπει να ξέρουν ότι περιμένουμε να κάνουν περισσότερα».

Ως προς τις διαπραγματεύσεις για τη διαγραφή του χρέους, δήλωσε ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά η ίδια είναι αισιόδοξη για την έκβασή τους. «Δεν είμαι ιδιαίτερα αρνητική. Πιστεύω ότι ο ιδιωτικός τομέας θα συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό», επεσήμανε η κ. Φέκτερ, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι προβληματισμένη σχετικά με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που θα τονώσουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα.

«Δεν χρειάζονται μόνο περικοπές, πρέπει να εφαρμοστούν και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και σε αυτό το σημείο υπάρχουν καθυστερήσεις», υπογράμμισε η υπουργός.

Στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ της άμεσης ενεργοποίησης του μόνιμου μηχανισμού ESM και της γρηγορότερης διάθεσης των κεφαλαίων του, ενώ υπεραμύνθηκε της ρύθμισης που πέτυχε η Φινλανδία και με την οποία θα προκαταβάλει μεν το μερίδιό της στον ESM, αλλά θα εξαιρεθεί από την παροχή εγγυήσεων.

newskosmos.com

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news