facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Προς απόρριψη της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας η Σουηδία

Αντιδράσεις για τη δημοσιονομική πειθαρχία

Αβέβαιη παραμένει η Σουηδία σχετικά με την υπογραφή της νέας Ευρωπαϊκής συμφωνίας για τη δημοσιονομική πειθαρχία, ενισχύοντας τη θέση εκείνων που πιστεύουν ότι τελικά θα συνταχθεί με τη Μ. Βρετανία, που απέρριψε τη συμφωνία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Σουηδός πρωθυπουργός Fredrik Reinfeldt επεσήμανε πως ήταν αρκετά νωρίς για να πει εάν τελικά θα περάσει ή όχι η ευρωπαϊκή συμφωνία από τη Βουλή. «Δεν μπορώ να απαντήσω σε υποθετικά σενάρια. Για εμένα είναι πολύ ξεκάθαρο ότι δεν είναι γνωστά όλα τα δεδομένα και έως εκείνη τη στιγμή, είναι δύσκολο να ληφθεί μια τελικά απόφαση», είπε χαρακτηριστικά.

«Ας μείνουμε ανοιχτοί, θα κρατήσουμε τις επαφές μας με το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και ελπίζουμε ότι θα έχουμε τελικά μια κοινή θέση έως την επόμενη Σύνοδο, τον Μάρτιο» δήλωσε ο Reinfeldt. Ο Σουηδός πρωθυπουργός ηγείται ενός μικρού κυβερνητικού συνασπισμού, που χρειάζεται την υποστήριξη των Σοσιαλδημοκρατών, της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να εγκρίνει την ευρωπαϊκή συμφωνία.

Ωστόσο, ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Hakan Juholt απορρίπτει τη συμφωνία της Συνόδου, της περασμένης εβδομάδας. «Δεν μπορούμε να μπούμε στην Ευρωζώνη, από την πίσω πόρτα» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, το 80% των Σουηδών απορρίπτει το ευρώ, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news