facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αμετανόητος και προκλητικά ειλικρινής για τις προθέσεις του ο Γ. Παπανδρέου

Για άλλη μία φορά ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου απέδειξε σε ομιλία που έδωσε ότι κεντρική ιδέα της πολιτικής του ήταν και είναι η συμμετοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην λήψη των αποφάσεων που θα επηρεάσουν το μέλλον της χώρας ως αν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε κερδίσει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά πριν από δύο χρόνια.

Μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε στην θέση του ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ την ΝΔ και το ΛΑΟΣ θα πρέπει να μείνει για σημαντικό χρονικό διάστημα στην εξουσία άσχετα αν η συμφωνία που είχε επιτευχτεί μεταξύ των κομμάτων προσδιόριζε σε γενικές γραμμές την ημερομηνία των εκλογών.

Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε η διαπραγμάτευση για όλα τα θέματα που αφορούν το οικονομικό μέλλον της χώρας να γίνει τώρα που συμμετέχουν τρία κόμματα και όχι μετά τις εκλογές. Με τις θέσεις του αυτές ο πρώην πρωθυπουργός επιβεβαίωσε όλους όσους εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την κυβέρνηση Παπαδήμου και τον ρόλο αυτής, αφού όπως φαίνεται για τον πρώην πρωθυπουργό η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι η κατάλληλη ευκαιρία για την αποδοχή σκληρών οικονομικών μέτρων με την συμφωνία-παγίδευση των υπολοίπων δύο κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτή.

Επιπλέον χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε της απόφασής του για δημοψήφισμα και επανέλαβε ότι πήρε αυτή την απόφαση, καθότι δεν υπήρχε συναίνεση στη χώρα για την προώθηση των απαραίτητων αλλαγών, ασχέτως αν στην προσπάθεια του για να γίνει πιστευτός διέρρεαν πληροφορίες περι επικείμενου πραξικοπήματος.

Τέλος ο Γ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των όσων έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, όπως το ότι η χώρα απέφυγε τη χρεοκοπία και εξασφάλισε δύο πακέτα στήριξης.

defencenet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news