facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τέλος στο αφορολόγητο των νέων επιχειρηματιών Στο εκκαθαριστικό του εισοδήματος και το τέλος επιτηδεύματος

Κάθε μέρα σβήνει και τουλάχιστον μια φοροαπαλλαγή ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με σημερινή του τροπολογία, ο υπουργός Οικονομικών, βάζει τέλος (αναδρομικά από 1/1/2011) στη διάταξη που έφερε ο προκάτοχος του, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και έδινε αφορολόγητο 30.000 για τρία χρόνια σε νέους επιχειρηματίες.


Η διάταξη του Γ. Παπακωνσταντίνου, προέβλεπε ότι όσοι νέοι κάτω των 35 ετών κάνουν έναρξη επιτηδεύματος για πρώτη φορά, έχουν αφορολόγητο 30.000 ευρώ για τις 3 πρώτες οικονομικές χρήσεις.

Πλέον, καταργείται αναδρομικά από 1/1/2011, κάτι που σημαίνει πως όσοι έκαναν επιχείρηση το 2010 έχοντας και ως κίνητρο το αφορολόγητο αυτό θα πρέπει πλέον να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους.

Η κυβέρνηση παρότι διατείνεται ότι θέλει να θεσπίσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ένα σταθερό περιβάλλον για τον φορολογούμενο, έρχεται σχεδόν πλέον σε καθημερινή βάση και αναιρεί δικές της διατάξεις, που ανακοίνωσε κάποιους μήνες ή και μέρες νωρίτερα.

Στην ίδια τροπολογία, θεσπίζεται και η παρακράτηση της εισφορά αλληλεγγύης από μισθούς και συντάξεις ενώ το τέλος επιτηδεύματος θα έρχεται με το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος.

Τέλος δίνεται αποκλειστική αρμοδιότητα για διοικητική επίλυση των προστίμων που βεβαιώνονται από φορολογικούς ελέγχους και υπερβαίνουν τις 300.000 ευρώ, στην Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για πενταμελής Επιτροπή που αποτελείται από έναν πρώην ανώτατο δικαστικό λειτουργό ή πρώην λειτουργό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως πρόεδρο, δύο υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου, έναν υπάλληλο του ΣΔΟΕ και έναν εκπρόσωπο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών .



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

enet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news