facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ειδήσεις <--> Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός τη στιγμή που αφαιρούσε χαλκοσωλήνες από πολυκατοικία  <--> Αιμοδοσία: Δεν μπορούν να αποκλειστούν άτομα λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού – Απόφαση ΣτΕ  <--> Ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ ουδέποτε συνεβλήθη με οποιονδήποτε πραγματογνώμονα, λέει ο Χρήστος Παπαδημητρίου  <--> Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική σήμερα και αύριο λόγω ποδηλατικού αγώνα  <--> Ηράκλειο: 58 αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στον Γερόκαμπο  <--> Χαλκιδική: Φονική συμπλοκή οδηγών στη μέση του δρόμου, νεκρός ο ένας – Παρασύρθηκε από ΙΧ η αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο  <--> ΗΠΑ: Σε ισχύ τέθηκαν οι επιπλέον δασμοί 10% για μεγάλο μέρος των προϊόντων που εισάγονται στη χώρα  <--> Μετά τον σάλο για την ιδιότητά του, ο Λακαφώσης τα γυρίζει για το ξυλόλιο και το παράνομο φορτίο  <--> Βρέθηκε στο Καβούρι η 46χρονη από το Αιγάλεω που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς  <--> Προανακριτική Επιτροπή: «Ναι» της ΝΔ για ποινική δίωξη Τριαντόπουλου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος    ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 29 Μαρτίου 2025

Προσοχή στα απατηλά e-mail – Συμβουλές αποφυγής εξαπάτησης από την ΕΛ.ΑΣ. (εικόνα)

Ακόμη ένα απατηλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντοπίστηκε να κυκλοφορεί ως δήθεν επιστολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου, με το οποίο καλούνται οι αποδέκτες του να «δώσουν εξηγήσεις» για δήθεν εμπλοκή τους σε παράνομες πράξεις στο διαδίκτυο.

Το εν λόγω μήνυμα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων με παρεμφερές περιεχόμενο, όπως το πρόσφατο που περιείχε δήθεν επιστολή της Υπουργού Νίκης Κεραμέως και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., παρουσιάζοντας ελάχιστες διαφοροποιήσεις, κυρίως ως προς τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα στοιχεία του δήθεν αποστολέα.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν λαμβάνουν τέτοιου είδους, καταφανώς, ψευδεπίγραφα μηνύματα και να προχωρούν στη διαγραφή τους, καθώς ενδέχεται να είναι ιδιαιτέρως επιβλαβή για τις συσκευές τους ή να οδηγήσουν ακόμη και σε οικονομική εξαπάτησή τους.

Πώς αναγνωρίζονται τα απατηλά/επιβλαβή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Για προστασία από τέτοιου είδους απάτες, οι πολίτες μπορούν να προχωρούν στις παρακάτω ενέργειες:

  • Εμφάνιση του header του e-mail: Να χρησιμοποιούν την επιλογή προβολής της επικεφαλίδας (header) του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούν, καθώς περιέχουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον αποστολέα, τον παραλήπτη και τη διαδρομή που ακολουθεί το μήνυμα μέσω διάφορων διακομιστών.
  • Έλεγχος αποστολέα μηνύματος: Να ελέγχουν προσεκτικά τη διεύθυνση του αποστολέα και να αναζητούν τυχόν ασυνήθιστα στοιχεία, όπως λανθασμένα ονόματα ή περίεργες καταλήξεις. Για παράδειγμα στην προκειμένη περίπτωση η διεύθυνση του αποστολέα είναι std41789@pks.ac.th, που δείχνει καταφανώς ότι πρόκειται για απατηλό μήνυμα.
  • Συντακτικά και ορθογραφικά λάθη: Τα απατηλά μηνύματα συχνά περιέχουν γραμματικά ή συντακτικά λάθη που αποκαλύπτουν την πλαστότητά τους.
  • Συνημμένα αρχεία και σύνδεσμοι: Να μην ανοίγουν συνημμένα αρχεία ή συνδέσμους από άγνωστες ή ύποπτες πηγές, καθώς ενδέχεται να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.
  • Αιτήματα για προσωπικά δεδομένα: Η Ελληνική Αστυνομία και οι υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες δεν θα ζητήσουν ποτέ μέσω e-mail προσωπικά δεδομένα ή πληροφορίες.
  • Διασταύρωση πληροφοριών: Σε περίπτωση αμφιβολίας, να επικοινωνούν άμεσα με τις επίσημες Αρχές ώστε να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα του μηνύματος.

Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

Παρακάτω απεικονίζεται ένα από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα οποία διακινούνται απατηλές επιστολές.

apathlo

Ο προσεκτικός έλεγχος προτού ανοιχθεί το συνημμένο αρχείο είναι κρίσιμος για την αποφυγή εξαπάτησης!

Με τη συνεργασία όλων, μπορούμε να αποτρέψουμε τις διαδικτυακές απάτες και να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news