facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Σάμος: Κλείνει το αεροδρόμιο αυξάνονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Δεκτό έκανε η Attica Group το αίτημα του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για 3 επιπλέον ακτοπλοϊκά δρομολόγια την εβδομάδα από και προς την Σάμο από τις 5 έως τις 25 Νοεμβρίου, το διάστημα δηλαδή που θα είναι κλειστό το αεροδρόμιο του νησιού.

Αμέσως μετά την είδηση για την αναστολή λειτουργίας του διαδρόμου στο αεροδρόμιο “Αρίσταρχος ο Σάμιος” για 20 μέρες. Οι παρεμβάσεις ήταν συνεχείς τόσο από τον Βουλευτή του Νομού Χριστόδουλου Στεφανάδη όσο και από τον αντιπεριφερειάρχη Ελισαίο Μαυρατζώτη, τους Δημάρχους και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου. Επιστολή στην Αttica Group είχε αποστείλει από την πρώτη στιγμή και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ Ευσέβιος ο οποίος ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ακτοπλοϊκής εταιρείας για την αποδοχή του σχετικού αιτήματος. Να σημειώσουμε ότι από την πλευρά της Fraport Greece υπήρξε ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιούνται οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης της Σάμου ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη ασφάλεια των αεροπλάνων. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρείας Σάββα Καραγιάννη δεν θα υπάρχει φωτισμός ενώ ο προγραμματισμός έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε το αεροδρόμιο να κλείσει για όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα. Εξάλλου οι υπηρεσίες του αεροδρομίου θα παραμείνουν ανοικτές ενώ θα πραγματοποιούνται πτήσεις για εθνικούς λόγους αλλά και για λόγους αεροδιακομιδών ασθενών.

Τέλος να σημειώσουμε ότι από την πλευρά Επιμελητηρίου υπήρξε πρωτοβουλία για σύσκεψη των φορέων του νησιού η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και προέκυψε κοινό ψήφισμα που υπογράφουν τουλάχιστον 15 φορείς το οποίο θα αποσταλεί στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας να ληφθούν μέτρα προκειμένου το νησί να μην απομονωθεί για 20 μέρες από την ηπειρωτική ελλάδα.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news