facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Ο «Μίλτον» φεύγει από τη Φλόριντα: Νεκροί και καταστροφές από τον τυφώνα - Τρομακτικά βίντεο

Με το πρώτο φως της ημέρας θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται οι καταστροφές που άφησε πίσω του το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα «Μίλτον» από τη Φλόριντα, όπως και ο τραγικός απολογισμών των νεκρών, ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος.

Το μάτι του τυφώνα έχει φύγει από τις ακτές, κατευθυνόμενο προς τον Ατλαντικό, όμως οι ισχυρές βροχές και οι άνεμοι συνεχίζονται σε περιοχές του Ορλάντο.

florinta111 76668

Ο «Μίλτον» έφθασε στην ακτή του Κόλπου της Φλόριντα αργά το βράδυ της Τετάρτης ως τυφώνας κατηγορίας 3, με ανέμους ταχύτητας 160 χλμ/ώρα, σχηματίζοντας δεκάδες ανεμοστρόβιλους.

Εδώ και αρκετές ώρες πάνω από 3 εκατ. σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα, με την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης να κρίνεται δύσκολη.

Αν και η δύναμη του τυφώνα κόπαζε σταδιακά, ωστόσο οι ανεμοστρόβιλοι στην ακτή του Κόλπου της Φλόριντα αποδείχθηκαν θανατηφόροι. «Έχουμε χάσει κάποιες ζωές», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Σεντ Λούσι, χωρίς να δίνει ακριβή αριθμό. Πάντως τα αμερικανικά Μέσα μιλούν για δύο νεκρούς.

Την ίδια ώρα 125 σπίτια είχαν καταστραφεί από τα ισχυρά φαινόμενα πριν ακόμα φτάσει ο τυφώνας.

Δραματικές φωτογραφίες και βίντεο κατέκλυσαν τα social media κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς ο «Μίλτον» διέσχιζε τη Φλόριντα.

Άνεμοι ταχύτητας περίπου 14 χλμ/ώρα σάρωσαν το κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, ρίχνοντας έναν γερανό σε εργοτάξιο οικοδομής, χωρίς να καταγράφονται τραυματισμοί.

Τρομακτικοί άνεμοι ξερίζωσαν τμήμα της οροφής του σταδίου Tropicana Field, στο οποίο είχαν βρει στέγη δεκάδες άνθρωποι, οι οποίοι δεν κινδύνευσαν.

tampa32 0694a

Ο «Μίλτον» προκάλεσε επίσης μια μεγάλη θραύση του δικτύου ύδρευσης, η οποία επηρέασε τις υπηρεσίες πόσιμου νερού σε ολόκληρη την πόλη. Η διακοπή αναμένεται να διαρκέσει μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες επισκευές.

Στα βόρεια της Τάμπα, το γραφείο του σερίφη του Pasco δήλωσε ότι οι αρχές έλαβαν περισσότερες από 140 κλήσεις σχετικά με εμπόδια στο οδόστρωμα. Οι ανταποκριτές «εργάζονται για να απομακρύνουν αυτούς τους κινδύνους το συντομότερο δυνατό», έγραψε το γραφείο στο X.

Το «φως» της ημέρας θα δείξει την πραγματική καταστροφή που αφήνει ο «Μίλτον».

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news