facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Χίος: “Δένουν” τα καραβάκια για Τσεσμέ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα λιμενικά τέλη

Δεν θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Οκτωβρίου 2024, τα δρομολόγια από τη Χίο προς το λιμάνι του Τσεσμέ και αντίστροφα, με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες να αντιδρούν για την αναδρομική αύξηση των λιμενικών τελών ανά επιβάτη που ταξιδεύει από το λιμάνι της Χίου προς τον Τσεσμέ.

Συγκεκριμένα το τέλος ανά επιβάτη από 0.5 ΕΥΡΩ ανέρχεται πλέον στα 5 ΕΥΡΩ και με τη δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στις 10 Ιουνίου 2024 θα έπρεπε να ξεκινήσει και η εφαρμογή.

Κατά την άποψη των πλοιοκτητών και των ταξιδιωτικών πρακτόρων που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίος- Τσεσμέ, ήδη εκείνη την περίοδο είχαν προπωληθεί εισιτήρια χωρίς το τέλος των 5 ΕΥΡΩ και πως η εφαρμογή του μέτρου θα έπρεπε να δίνει περιθώρια προσαρμογής και ενημέρωσης των ταξιδιωτών.

Εν τω μεταξύ την προσεχή Παρασκευή, 11/10, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Χίου Παντελή Λεγάτου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη, σε μια ακόμα προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν και άλλοι επαγγελματίες σε άλλα νησιά του Αιγαίου που συνδέονται ακτοπλοϊκώς με την Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι μετά την αύξηση των λιμενικών τελών και από την εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι του Τσεσμέ, το εισιτήριο μετά επιστροφής Χίου- Τσεσμέ ανέρχεται στα 51 ΕΥΡΩ, ενώ για όσους θέλουν να κλείσουν και θέση με πούλμαν για επίσκεψη στη Σμύρνη το εισιτήριο ανέρχεται στα 64 ΕΥΡΩ.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news