facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Καταγγελία – Δήμος Κορυδαλλού: Το δημόσιο στέλνει αγωγές σε ιδιοκτήτες σπιτιών

Ακίνητα που ανήκουν σε δημότες του Κορυδαλλού και βρίσκονται στην περιοχή του άνω Κορυδαλλού, διεκδικεί το δημόσιο, στέλνοντας μάλιστα και αγωγές στους κατοίκους, οι οποίοι καλούνται να αποδείξουν ότι το σπίτι τους είναι…σπίτι τους, την ώρα μάλιστα που πληρώνουν κανονικά δημοτικά τέλη.

Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο στις 19/9, με πρωτοβουλία της παράταξης Σύγχρονος, Ανθρώπινος Κορυδαλλός Ξανά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 19/9/24, όπως ήταν φυσικό, μονοπώλησε τη συζήτηση το θέμα που έφερε με ερώτηση ο συνδυασμός μας, σχετικά με τις αγωγές που έχουν λάβει οι ιδιοκτήτες κατοικιών , στην περιοχή του άνω Κορυδαλλού.

Αγωγές που το ίδιο το κράτος στέλνει, με πλήρη νομοθετική σύγχυση και με ξεκάθαρο γνώμονα τις οικονομικές απολαβές. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το κυβερνών κόμμα, πράττει κατά αυτό το τρόπο στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι δημότες μας και όλοι όσοι είναι ιδιοκτήτες στην περιοχή που αναφέρονται οι αγωγές, θα κληθούν να αποδείξουν τα αυτονόητα! Να αποδείξουν τίτλους ιδιοκτησίας, ενώ πληρώνουν λογαριασμούς (αρα και δημοτικά τέλη), είναι καταχωρημένοι στην πολεοδομία, έχουν συμβόλαια από μεταβιβάσεις κλπ., και η πλειοψηφία είχε εισαχθεί στο νόμο Τρίτση. Να αποδείξουν με λίγα λόγια, ότι το σπίτι τους, ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!!!

Να θυμίσουμε ότι προεκλογικά, η δημοτική αρχή υποσχόταν ένταξη στο σχέδιο πόλης και το αποτέλεσμα είναι η κυβέρνηση να προσπαθεί να «πετάξει» στο δρόμο τους κατοίκους από τις ιδιοκτησίες τους.

Με παρέμβαση του επικεφαλής μας, κ. Στέφανου Χρήστου, που στη θητεία του ως δήμαρχος Κορυδαλλού είχε αντιμετωπίσει ξανά το ίδιο φαινόμενο, δώσαμε τις προτάσεις μας για τον τρόπο διαχείρισης του προβλήματος και τα σημεία που νομικά θα πρέπει να βασιστούμε προς όφελος των ιδιοκτητών, στη δίκη που θα ακολουθήσει.

Δήμος και βουλευτές, πρέπει να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση γιατί υπάρχει νομικό υπόβαθρο που δικαιώνει τους ιδιοκτήτες.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news