facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς θα λυτρώσουν τα καβούρια τους οδηγούς που δυσκολεύονται στο παρκάρισμα (videos)

Οι διαθέσιμοι χώροι στις πόλεις μας λιγοστεύουν συνεχώς, ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνουν οι εξωτερικές διαστάσεις των αυτοκινήτων μας. Δεν είναι τυχαίο, ότι πολλά νέα μοντέλα -και ιδίως SUV- χωρούν οριακά εντός των διαγραμμίσεων σε οργανωμένους χώρους στάθμευσης και στα γκαράζ. Πρόκειται για μια κατάσταση, η οποία προβληματίζει τους οδηγούς, καθώς απαιτείται πλέον μεγάλη δεξιοτεχνία για να παρκάρεις το Ι.Χ. σου, ενώ μεγαλώνει και ο κίνδυνος για μικρογρατζουνιές και χτυπηματάκια.

Φαίνεται, ότι τα καβούρια θα φέρουν τη λύτρωση απαλλάσσοντας τους οδηγούς από τις δύσκολες μανούβρες και τους απαιτούμενους επιτόπιους ελιγμούς με ακρίβεια χιλιοστών, προκειμένου να παρκάρουν το Ι.Χ. τους. Ήδη μάλιστα υπάρχουν ορισμένες εταιρείες, που έχουν παρουσιάσει πρωτότυπα μοντέλα και αυτοκίνητο παραγωγής με τροχούς, που μιμούνται τις πλάγιες κινήσεις των καβουριών.

Ηyundai e-Corner

Πρώτη διδάξασα ήταν το 2021 η Hyundai με το ηλεκτρονικό σύστημα e-Corner, που είχε τοποθετήσει σε ένα πρωτότυπο του Ioniq 5 και έκανε εκπληκτικές φιγούρες, όπως επιτόπιες περιστροφές και διαγώνιες και πλάγιες κινήσεις.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία με τις ανεξάρτητες κινήσεις των τροχών δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη σε κανένα μοντέλο παραγωγής της κορεατικής μάρκας, είναι όμως πιθανό να γίνει αυτό στο προσεχές μέλλον.

GMC Hummer EV

Το δεύτερο παράδειγμα αφορά στο νέο ηλεκτρικό GMC Hummer παραγωγής, στο οποίο στρίβουν και οι πίσω τροχοί με γωνία έως 10 μοιρών, προσφέροντας στο βαρύ και ογκώδες όχημα εξαιρετική ευελιξία, όταν κάνει ο οδηγός μανούβρες.

Είναι προφανές, ότι εδώ δεν εφαρμόστηκε πλήρως η τεχνική του καβουριού και περιορίστηκαν οι Αμερικανοί σε ημίμετρα, προκειμένου να μην εκτιναχθεί η τιμή του αυτοκινήτου σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

IM L6

Πολύ πιο προχωρημένο από το Hummer είναι το ηλεκτροκίνητο σεντάν L6 της κινέζικης ΙΜ Motors, που παρκάρει πανεύκολα μόνο του χωρίς οδηγό στο τιμόνι ενεργοποιώντας το πρόγραμμα «crab - walk mode».

Σε αυτό στρίβουν οι μπροστινοί και οι πίσω τροχοί προς διαφορετικές κατευθύνσεις, οπότε μπορεί να κάνει το κινέζικο μοντέλο πλάγιες κινήσεις σαν καβούρι και να περάσει ανάμεσα από διάφορα εμπόδια, τα οποία μπλοκάρουν σαν Συμπληγάδες Πέτρες τον δρόμο. 

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news