facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

«Δολοφονήθηκαν από τη Χαμάς πριν λίγα 24ωρα» - Ποιοι ήταν οι 6 όμηροι που βρέθηκαν νεκροί στη Ράφα

11 μήνες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, τη δολοφονία 1.200 ανθρώπων και την απαγωγή εκατοντάδων, τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) η είδηση του εντοπισμού 6 ομήρων νεκρών σε τούνελ της Γάζας προκάλεσε θλίψη και οργή στους συγγενείς των θυμάτων.

Ο ισραηλινός στρατός, σε μία σήραγγα στη Ράφα, ανέκτησε τα πτώματα έξι ομήρων στη Γάζα περιλαμβανομένου εκείνου του Ισραηλινοαμερικανού Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν.

Συγκεκριμένα ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε νωρίς σήμερα το πρωί πως τα πτώματα των Καρμέλ Γκατ, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, Έντεν Γερουσάλμι, Αλεξάντερ Λομπάνοφ, Άλμογκ Σαρούσι και Όρι Ντανίνο μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ.

Σκοτώθηκαν τα τελευταία 24ωρα

Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων, μια ομάδα που εκπροσωπεί τις οικογένειες όσων κρατούνται όμηροι στη Γάζα, δήλωσε ότι και οι έξι αιχμάλωτοι «δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αφού επέζησαν σχεδόν 11 μήνες κακοποίησης, βασανιστηρίων και πείνας στην αιχμαλωσία της Χαμάς».

«Η καθυστέρηση στην υπογραφή της συμφωνίας οδήγησε στο θάνατό τους και στο θάνατο πολλών άλλων ομήρων», ανέφεραν, ενώ ζήτησαν από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να απευθυνθεί στο έθνος «και να αναλάβει την ευθύνη για την εγκατάλειψη των ομήρων».

«Από αύριο, η χώρα θα τρέμει. Καλούμε το κοινό να προετοιμαστεί. Η χώρα θα ακινητοποιηθεί. Η εγκατάλειψη τελείωσε», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το φόρουμ.

«Σύμφωνα με την αρχική εκτίμησή μας, δολοφονήθηκαν βάναυσα από τους τρομοκράτες της Χαμάς λίγο πριν φθάσουμε σε αυτούς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του στρατού, υποναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, ο Κάιντ Φαρχάν Αλκάντι, μέλος της κοινότητας των Βεδουίνων του νότιου Ισραήλ, διασώθηκε περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από εκεί, ανέφερε ο στρατός.

Μετά τον εντοπισμό του Αρκάντι, οι Ισραηλινοί στρατιώτες έλαβαν εντολές να είναι πιο προσεκτικοί λόγω της πιθανότητας να βρίσκονταν και άλλοι όμηροι στην περιοχή, όμως δεν υπήρχε συγκεκριμένη πληροφορία για το πού βρίσκονταν οι όμηροι, είπε ο Χαγκάρι.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ δεν θα σταματήσει μέχρι να πιάσει όσους ευθύνονται για τον θάνατο των έξι ομήρων τα πτώματα των οποίων ανακτήθηκαν από την αιχμαλωσία της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη δήλωσή του ο Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ έχει δεσμευθεί στην επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων και στη διασφάλιση της ασφάλειας του Ισραήλ.

«Όποιος δολοφονεί ομήρους -- δεν θέλει συμφωνία», είπε ο Νετανιάχου.

Ποιοι ήταν οι 6 νεκροί της Χαμάς

Οι πέντε από τους έξι ομήρους --ηλικίας 23 έως 32 ετών-- απήχθησαν στο φεστιβάλ της μουσικής τέκνο Nova από μαχητές της Χαμάς κατά τη διάρκεια της φονικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν, 97 εξακολουθούν να βρίσκονται στη Γάζα, 33 από τους οποίους έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον στρατό.

Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν

Γεννημένος στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, ο ΙσραηλινοΑμερικανός Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν έχασε μέρος του αριστερού του χεριού από έκρηξη χειροβομβίδας κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Τον Απρίλιο, ένα βίντεο που εξέδωσε η Χαμάς τον έδειχνε με το αριστερό του χέρι να λείπει, προκαλώντας νέες διαμαρτυρίες στο Ισραήλ που προέτρεπαν την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να εξασφαλίσει την ελευθερία του και άλλων ομήρων.

Έντεν Γερουσάλμι

Η 24χρονη Έντεν γεννήθηηκε στο Τελ Αβίβ, θα γινόταν δασκάλα Πιλάτες. Εργαζόταν ως barwoman στο υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ Nova.

Αλεξάντερ Λομπάνοφ

O Αλεξάντερ Λομπάνοφ είχε γίνει πατέρας στη διάρκεια της αιχμαλωσίας του ενός παιδιού που είναι σήμερα πέντε μηνών.

_κείμεν_της_παραγράφου_σας_42_6a659.jpg

Άλμογκ Σαρούσι

Ο 27χρονος αγαπούσε να ταξιδεύει στο Ισραήλ με το λευκό τζιπ του και την κιθάρα του, αναφέρει το Φόρουμ. Βρισκόταν στο μουσικό φεστιβάλ με την επί πέντε χρόνια φίλη του, η οποία σκοτώθηκε στην επίθεση.

Το φόρουμ ανέφερε επίσης ότι ο Sarusi έμεινε μαζί της μετά τον τραυματισμό της και στη συνέχεια απήχθη.

omiros2_23058.jpg

Όρι Ντανίνο

Ο γεννημένος στην Ιερουσαλήμ Ντανίνο ήταν ο μεγαλύτερος από πέντε αδέλφια και σκόπευε να σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός.

omirosee_f08e5.jpg

Καρμέλ Γκατ

Η εργοθεραπεύτρια από το Τελ Αβίβ ήταν «γεμάτη συμπόνια και αγάπη» και της άρεσαν τα ταξίδια, οι ροκ συναυλίες και το συγκρότημα Radiohead, σύμφωνα με το φόρουμ.

Έμενε με τους γονείς της στο Κιμπούτς Μπε'ερί, μια από τις κοινότητες που επλήγησαν περισσότερο, όταν μαχητές εισέβαλαν στο σπίτι τους και την απήγαγαν το πρωί της 7ης Οκτωβρίου. Οι γονείς της σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news