facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Διαγραφή Πολάκη με απόφαση Κασσελάκη μετά από χυδαίο επεισόδιο στη Βουλή

Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο.

Είχε προηγηθεί η επίθεση του Παύλου Πολάκη σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, πιστεύοντας ότι τον ειρωνεύεται, με αποτέλεσμα η Αθηνά Λινού να ξεσπάσει σε κλάματα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, απηυδισμένη από τη συμπεριφορά του.

Ο «αψύς Σφακιανός» βουλευτής έχει αναγκάσει με τη συμπεριφορά του συνεχώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να απολογούνται για λογαριασμό του. Ωστόσο, αυτήν τη φορά φαίνεται πως έπεσε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η επίθεση του Παύλου Πολάκη και η αντίδραση της Αθηνάς Λινού

«Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω» ήταν τα λόγια του Παύλου Πολάκη προς τη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, μια επίθεση στα όρια του μπούλινγκ απέναντι σε μια γυναίκα, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας», τόνισε η Αθηνά Λινού, ενώ σε εκείνο το σημείο «έσπασε» βάζοντας τα κλάματα. «Και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο» πρόσθεσε εμφανώς ενοχλημένη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζοντας» τον Παύλο Πολάκη.

Τη συμπεριφορά Πολάκη στηλίτευσαν βουλευτές από όλα τα κόμματα, όπως ο Σπύρος Μπιμπίλας, οι βουλευτές της ΝΔ Γεώργιος Στύλιος και Νίκος Παππαθανάσης.

Οι αντιδράσεις Πολάκη μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε μια σειρά από κινήσεις.

Αρχικά ζήτησε τον λόγο στην Ολομέλεια, αλλά δεν του δόθηκε από το προεδρείο. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ωστόσο δεν τον βρήκε.

Σε μια σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, ο Παύλος Πολάκης είπε πως «ποινή έπρεπε να βάλει σε συνεργάτες υπουργών που κοροϊδεύουν ομιλητή, θα το ξαναέκανα», ενώ επισήμανε πως θα δώσει το «παρών» στη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, έπειτα από το επεισόδιο με τη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη και τα κλάματα της Αθηνάς Λινού, ο Κρητικός βουλευτής μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο Κοινοβούλιο, στους οποίους τόνισε πως «παίρνω την ευθύνη των πράξεών μου».

«Μια κυρία, συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη, όλη την ώρα που αναδείκνυα το σκάνδαλο του 1.750.000 ευρώ αντί για 300.000 ευρώ, κούναγε υποτιμητικά το κεφάλι της. Ήταν υποτιμητικό. Της είπα να μην στρίβει τη μούρη της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην αντίδραση της Αθηνάς Λινού, η οποία ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη, ο Παύλος Πολάκης επισήμανε: «Να ζητά συγγνώμη για αυτήν και όχι για εμένα».

Συνέχισε, αναφερόμενος για ένα πρόσωπο που προτείνει η κυβέρνηση για την Επιτροπή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, υποστηρίζοντας πως «έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για φοροδιαφυγή 3 εκατομμύρια ευρώ» και πρόσθεσε: «Ενώ συμβαίνουν αυτά και αποκαλύπτουμε τεράστια πράγματα κάποιοι κοιτάνε το δάχτυλο, αντί να πουν στην κυρία που με υποτιμούσε πως ήταν απλά συνεργάτης».

Ανάρτηση Πολάκη στα social media: «Μόνο ο λαός διαγράφει»

Ακόμη, ο Παύλος Πολάκης προχώρησε και σε μια ανάρτηση στο Facebook, μέσω της οποίας τόνισε -μεταξύ άλλων- πως «μόνο ο λαός διαγράφει», ενώ έκανε και λόγο για «κανονικό στήσιμο»!

Η ανάρτηση αναφέρει:

«Για αυτήν την τοποθέτηση με διέγραψαν από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και μου έβαλε ποινή μισό μισθό ο Τασούλας!!

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ!

Στήσιμο κανονικό!

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ !

Μόνο ο λαός διαγράφει!!

(Είχα ετοιμάσει αυτά για το βίντεο:

Η σημερινή μου παρέμβαση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που έρχεται να διαλύσει τον Τομέα της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης.

Τα βασικά σημεία των όσων είπα:

Σχετικά με το ζήτημα της επίταξης των γιατρών: Πάρτε πίσω το άρθρο
Απειλές αυτού του είδους και με το ιταμό ύφος του κ. Γεωργιάδη δεν περνάνε.
Το Σ/Ν που συζητάμε έχει ξετιναχθεί από τους φορείς που μίλησαν χθες. Δεν υπήρξε ένας να πει κάτι καλό. Κάνετε μια μεγάλη διοικητική αλλαγή η οποία θα αποσαρθρώσει το χώρο και βασικά θα αναιρέσει σε πάρα πολλούς τη δυνατότητα να επιλέξουν την οδό της θεραπείας και της απεξάρτησης και όχι της αποκατάστασης, της μείωσης της βλάβης και της ανοχής.
Στηρίξτε τα προγράμματα που έδωσαν ξανά ελπίδα σε χιλιάδες πρώην χρήστες και μην τα εξανδραποδίζετε με αυτό τον τρόπο.
Σχετικά με τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς:
Απαιτείται-και στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε καταλήξει σε αυτό-διπλασιασμός έως τριπλασιασμός των αμοιβών του υγειονομικού δυναμικού.
Κάντε τα διάφορα κίνητρα πιο μεγάλα και με χαμηλότερο συντελεστή ώστε να μην παίρνει τα μισά η εφορία. Διαφορετικά ότι και να ανακοινώνετε δεν μεταφράζετε στην πράξη σε οικονομική ενίσχυση.
Και μη μας πείτε δεν υπάρχουν χρήματα. Υπάρχουν αλλά είναι πολιτική επιλογή σας να δοθούν αλλού και θα σας πω ένα παράδειγμα:
Δεν είναι δυνατόν να δίνετε για ενεργειακή αναβάθμιση ενός ΚΥ, 600 με 800 τετραγωνικών μέτρων, 1.755.000 €. Γκρεμίστε το και με αυτά τα λεφτά σας χτίζω εγώ δυο!
Για το ΚΥ Φιλιατρών μιλάω.
Το Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας στα Σφακιά, που ήταν 400 περίπου τετραγωνικά μέτρα, το χτίσαμε με 560.000 € μαζί με τον εξοπλισμό».

Ο Φάμελλος έδειξε στον Πολάκη την έξοδο από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης μπήκε στην αίθουσα της Γερουσίας και άρχισε να μιλά στους παριστάμενους βουλευτές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, του είπε πως δεν είναι μέλος της ΚΟ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παύλος Πολάκης απάντησε πως «ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ΣΥΡΙΖΑ, κοιτάτε το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι».

Τασούλας για Πολάκη: Απεχθές και αηδιαστικό περιστατικό

Ο πρόεδρος της Βουλης, Κώστας Τασούλας, προχώρησε στην απεύθυνση μομφής, καθώς σε περικοπή μισού μισθού για τον Παύλο Πολακη.

«Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους», τόνισε ο κ. Τασούλας, κάνοντας λόγο για «απεχθές και αηδιαστικό περιστατικό».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε πειθαρχικά μέτρα για Πολάκη

Είχε προηγηθεί το αίτημα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να επιβληθούν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του Παύλου Πολάκη.

Σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «απίστευτη λεκτική βία» στη νομική του σύμβουλο, διευκρινίζοντας πως εκείνη δεν είχε δικαίωμα λόγου και συνεπώς δεν είπε τίποτα προς τον Σφακιανό βουλευτή.

«Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι απαράδεκτο», έγραψε ο υπουργός Υγείας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο @pavpol2222 επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής.

Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του @syriza_gr της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη. Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την @pl_eleftherias κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον @syriza_gr καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής @gstylios και ο @DimVartzopoulos.

Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή. Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά».

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news