facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Νέα πρόκληση της Τουρκίας για την Κύπρο: Έγιναν απάνθρωπες σφαγές εναντίον μας από τρομοκράτες

Μετά την προσωπική επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αλλά και την τουρκική φιέστα -όπως διαρρέουν πληροφορίες από την Τουρκία- με την αποστολή 50 πολεμικών πλοίων το Σάββατο στην Κύπρο παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα προέβη σε ακόμη μία προκλητική κίνηση.

Ειδικότερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανάρτησε βίντεο με ντοκιμαντέρ για τον «Αττίλα», το οποίο συνόδευε η παρακάτω ανάρτηση 

«Με την ευκαιρία της 50ής επετείου της «Ευτυχισμένης Επιχείρησης Ειρήνης» που έφερε ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο, το Υπουργείο μας ετοίμασε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ σε 3 μέρη. Το 1955, με την ίδρυση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ, οι απάνθρωπες σφαγές που διαπράχθηκαν κατά των Τούρκων από τρομοκράτες που ήθελαν να προσαρτήσουν το νησί στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται στο ντοκιμαντέρ, ενώ τα όσα συνέβησαν πριν και μετά την Ευτυχή Ειρηνευτική Επιχείρηση αποτυπώνονται στην οθόνη με τις αφηγήσεις των μαρτύρων της εποχής. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο περιλαμβάνει τις ομολογίες των Ελλήνων που συμμετείχαν στην τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ, περιλαμβάνει ιστορικά πλάνα από την επιχείρηση που εξαπέλυσε ο τουρκικός στρατός στις 20 Ιουλίου 1974.

Στο ντοκιμαντέρ, το οποίο ετοιμάσαμε για να μην ξεχάσουμε τους συμπατριώτες μας που σφαγιάστηκαν στην Κύπρο με απάνθρωπο τρόπο, θα παρακολουθήσετε τον ηρωικό αγώνα των στρατιωτών μας πλάι-πλάι με τους Μουτζαχεντίν και τους Μουτζαχεντίν. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ πιο κάτω. Με έλεος, ευγνωμοσύνη και σεβασμό σε όλους τους μάρτυρες και βετεράνους μας.»

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news