facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Πυροσβεστική για Σοφικό: Βελτιωμένη η κατάσταση, αλλά έχουμε δουλειά μπροστά μας

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στο Σοφικό Κορίνθου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε σε πολύ πυκνό πευκοδάσος σε συνθήκες ακραίου καύσωνα.

Περιγράφοντας την πυρκαγιά ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ανέφερε: «Η πυρκαγιά πραγματικά από την πρώτη στιγμή έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Εξελίχθηκε σε πυκνό πευκοδάσος και σε δύσβατη περιοχή με φλόγες που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 25 μέτρα. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ βελτιωμένη, αλλά βεβαίως έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της». Μάλιστα, σημείωσε ότι η Πυροσβεστική δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή τονίζοντας: «Την πρώτη στιγμή κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς είχαμε ανέμους που σχετικά ήταν ισχυροί στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή έχει πέσει η ένταση των ανέμων, γεγονός που έχει βοηθήσει σίγουρα τη βελτίωση της κατάστασης και περαιτέρω, βεβαίως, στις επιχειρήσεις των επίγειων και εναέριων μέσων».

«Σε κάθε περίπτωση, δεν φεύγει κανείς από το πεδίο μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία», υπογράμμισε.

Επιχειρούν 22 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα), 140 πυροσβέστες, 6 ομάδες δασοκομάντος και και 37 οχήματα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές. Η πυρκαγιά δεν απείλησε σπίτια ενώ οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας εξακολουθούν να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news