facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου, μήνυμα από το 112 – Εκκενώνονται οι περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι

Μεγάλη φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (19.6.24) στη Βάρης – Κορωπίου με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι τεράστια για την κατάσβεσή της, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί σπίτια, επιχειρήσεις και σκάφη.

Η φωτιά αυτή την ώρα (17.30) παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και εξετάζεται το ενδεχόμενο να εκδηλώθηκε από εργασίες στην περιοχή με αποτέλεσμα να «αρπάξουν» ξερά χόρτα σε οικόπεδο που δεν είχε καθαριστεί. Δυο πολίτες μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 8 μποφόρ. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων και είναι σε εξέλιξη και τόνισε ότι «αυτή η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα στην ευρύτερη περιοχή με τη βοήθεια πολύ ισχυρών ανέμων που οι ριπές τους έφτασαν τα 8 Μποφόρ». Για τον λόγο αυτό, όπως υπογράμμισε, εκδόθηκε αρχικά προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 και στη συνέχεια ακόμη δύο μηνύματα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι Κορωπίου.

«Με τη συνδρομή δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας όπου χρειαστεί πραγματοποιείται απομάκρυνση των κατοίκων γιατί προέχει η ασφάλειά τους. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται διαρκώς», σημείωσε. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news