Σύμφωνα με πληροφορίες, απ' αυτούς τους 50 υπαλλήλους, οι 39 ελέγχονται ήδη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τον προσπορισμό του παράνομου χρήματος, μέσω διαφόρων παράτυπων διευκολύνσεων που παρείχαν για διπλώματα, άδειες, επαγγελματικά πιστοποιητικά οδήγησης, αλλά και για την έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας.
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες που δέχθηκε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας πριν από μερικούς μήνες για ατασθαλίες και παράνομες πρακτικές από συγκεκριμένους υπαλλήλους. Όπως έδειξε η έρευνα, εντός των χώρων εξυπηρέτησης του κοινού είχαν εγκατασταθεί συγκεκριμένα άτομα που λειτουργούσαν ως «διεκπεραιωτές» των αιτημάτων των πολιτών. Τα άτομα αυτά βρίσκονταν σε απόλυτη συνεννόηση με υψηλόβαθμα και έμπειρα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής και δέχονταν σε μετρητά διάφορα χρηματικά ποσά από τους πολίτες, ούτως ώστε να επιταχύνουν τα αιτήματά τους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως, από τους 39 που φέρονται να εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην εγκληματική οργάνωση, οι επτά είναι διευθυντές της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών, οι 20 είναι τμηματάρχες, ενώ οι υπόλοιποι 12 απλοί υπάλληλοι. Η έρευνα εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ μέχρι σήμερα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έχουν ήδη παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη συνολικά οι 26 από τους 39 ελεγχόμενους υπαλλήλους.
Νέες τεχνολογίες
Στις αλλαγές, όμως, που δρομολογούνται επιχειρείται να περιοριστεί στο ελάχιστο ή και να εκμηδενιστεί εντελώς η ανάγκη προσωπικής επαφής των υπαλλήλων με τους πολίτες. Αυτό θα επιτευχθεί με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Στόχος είναι η δημιουργία smart rooms με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, που θα ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο την πορεία των αιτημάτων των πολιτών.
Το επόμενο διάστημα θα γίνει υποχρεωτική η κατ' οίκον παράδοση διπλωμάτων, αδειών και πινακίδων με έξοδα της περιφέρειας.
newsbomb
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου