facebook-twiter

Ηλεκτρονικος συμβουλος ψηφου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ειδήσεις <--> Αδέσποτα επιτέθηκαν σε κοπέλα στην Αλεξάνδρεια - Της έσκισαν τα ρούχα   <--> Ηandelsblatt: Γερμανικό «όχι» για Eurofighter στην Τουρκία  <--> Ο καιρός αύριο: Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές και συννεφιά  <--> Τροχαίο στον Πολύμυλο: Προφυλακίστηκε ο Ουκρανός οδηγός - Υποστήριξε ότι δεν λειτουργούσε το e-pass   <--> Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ στο Ιόνιο μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο – Δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα  <--> Καθυστερήσεις στα διόδια- Ουρές 17 χλμ, πού σήκωσαν μπάρες  <--> Πύργος: Εντοπίστηκαν περισσότερες από 25.000 κροτίδες - Δύο συλλήψεις  <--> Απίστευτο περιστατικό στο Ρέθυμνο: Πατέρας και γιος μαστίγωσαν ανήλικους που έπαιζαν μπάλα  <--> Τραυματίστηκε ανήλικος στο Νέο Ψυχικό από κομμάτια τσιμεντοκολώνας που έπεσαν στο κεφάλι του  <--> Καλύβια: Κινδύνεψε η ζωή παιδιού 4,5 ετών από άγρια επίθεση σκύλου    ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Οριστικό τέλος σε Pass και έκτακτα επιδόματα με επίσημη ανακοίνωση

Τέλος στα έκτακτα επιδόματα και στις παροχές τύπου pass βάζει η κυβέρνηση, επικαλούμενη τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες που απορρέουν από το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη Βουλή τόνισε πως «… αν ένα έτος πετύχουμε παραπάνω έσοδα από το προβλεπόμενο, δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να τα μοιράσουμε σε παροχές. Αλλά και αντίστροφα, αν έχουμε λιγότερα έσοδα, δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε περικοπές δαπανών», τόνισε ο ΥΠΕΘΟ, συμπληρώνοντας πως «με αυτόν τον τρόπο αποθαρρύνουμε υπέρμετρη αύξηση δαπανών σε καλές οικονομικές περιόδους -η οποία λειτουργεί πληθωριστικά- και ταυτόχρονα προστατεύουμε τις δημόσιες δαπάνες σε περιόδους οικονομικής ύφεσης. Δεν ξοδεύουμε τα περισσεύματα. Τα κρατάμε ώστε τις δύσκολες περιόδους να μην υπάρχει πίεση στους πολίτες, όπως αυτή που υπήρξε για τους Έλληνες πολίτες την προηγούμενη δεκαετία».

Οι αλλαγές για τις πρόσθετες εκτός προϋπολογισμού παροχές στο τέλος της χρονιάς θα εφαρμοστούν το αργότερο από το 2025, ενώ δεν αποκλείεται μερικές και από το 2024. Οι νέοι δεσμευτικοί για την κυβέρνηση στόχοι θα προκύψουν το καλοκαίρι ενώ στα τέλη Ιουνίου, η Κομισιόν αναμένεται να δημοσιεύσει τους νέους στόχους για την περίοδο 2025-28 για όλες τις χώρες, με τα λεγόμενα διμερή συμβόλαια.

Σημειώνεται πως στο τέλος Σεπτεμβρίου το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θα υποβάλει στην Κομισιόν σε νέα μορφή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στο οποίο η κυβέρνηση θα συμμορφώνεται με τους νέους στόχους που θα έχει συμφωνήσει με την Κομισιόν και το οποίο θα καλύπτει την περίοδο έως και το 2028.

Ο στόχος των προγραμμάτων είναι να ακολουθεί καθοδική πορεία το χρέος. Στην περίπτωση χωρών όπως η Ελλάδα, με χρέος πάνω από 90% του ΑΕΠ, πρέπει να εξασφαλίζεται μείωση τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ τον χρόνο, ενώ για χώρες με χρέος 60%-90% η απαιτούμενη μείωση είναι 0,5% του ΑΕΠ. Η μείωση πρέπει να επιτυγχάνεται κατά μέσον όρο, επομένως, αν μια χρονιά υπάρξει υστέρηση, την επόμενη πρέπει να διορθωθεί. 

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news