Σύμφωνα με ανακοίνωση τις Αστυνομίας συνελήφθησαν τις 32χρονος και τις 39χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση τις νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών.
Προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 32χρονος κατείχε και χρησιμοποιούσε παράνομη συσκευή προβολής συνδρομητικού τηλεοπτικού περιεχομένου, ενώ ο 39χρονος επιπλέον εμπορεύονταν συσκευές που παρέχουν παράνομη πρόσβαση σε συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια μέσω διαδικτύου.
Ακολούθησε μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα και μετά από ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων που προέκυψαν, διακριβώθηκε η εμπλοκή των δύο ατόμων στην υπόθεση και μετά από επιχειρησιακές επεμβάσεις συνελήφθησαν.
Το άρθρο 5 του Π.Δ. 343/2002, αλλά και το άρθρο 23 του νόμου 3166/2003 αναφέρουν ρητά αυτές τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις κατά των τελικών χρηστών παράνομων πειρατικών συνδέσεων.
Εκτός τις από τις σημαντικές νομικές και οικονομικές κυρώσεις, η παράνομη χρήση πειρατικών συνδρομητικών υπηρεσιών, αυξάνει ραγδαία τον κίνδυνο του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Οι χρήστες που αναζητούν παράνομα εναλλακτικές λύσεις για την πρόσβαση σε περιεχόμενο, εκτίθενται σε επιθέσεις και κακόβουλο λογισμικό, αυξάνοντας τον κίνδυνο να γίνουν θύματα διαδικτυακών απειλών.
Η πρόσβαση σε παράνομο περιεχόμενο μπορεί να οδηγήσει σε εκθέσεις σε κακόβουλες ιστοσελίδες, κλοπή προσωπικών δεδομένων και ακόμα και σε απώλεια οικονομικών πόρων.
Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να ενημερώνονται οι πολίτες για τους κινδύνους της πειρατικής χρήσης και να αναζητούν νόμιμες εναλλακτικές λύσεις για την πρόσβαση σε περιεχόμενο.
Μόνον έτσι μπορούν να προστατευθούν από τους κινδύνους του ηλεκτρονικού εγκλήματος και να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ιδιωτικότητά τους στο διαδίκτυο.
Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πέσει "black out" πειρατικών στη Βόρεια Ελλάδα και έχουν μπλοκαριστεί πολλοί τελικοί χρήστες αυτών των παράνομων συσκευών, που τώρα ψάχνουν τρόπους να ξεφορτωθούν τα "παράνομα box" υπό τον φόβο συλλήψεων.
Ειδικοί στα ψηφιακά δίκτυα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά στους χρήστες που τους έχει μπλοκαριστεί έστω και μία φορά η παράνομη σύνδεση τους, γιατί αυτό σημαίνει ότι οι διωκτικές αρχές και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) διενεργούν νόμιμο ipblocking στο πειρατικό δίκτυο που ανήκουν, που αυτό από μόνο του αυξάνει κατά πολύ την πιθανότητα να έχουν ταυτιστεί ψηφιακά οι οικιακές ips τους, ακόμα και μέσα και από τα παράνομα πελατολόγια των πειρατών που βρίσκουν οι αρχές στις εφόδους.
sport24
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου