facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Σκάνδαλο σε Μονή στην Κύπρο: Οι οικονομικές απάτες, τα ψεύτικα θαύματα και τα ροζ βίντεο

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στην δημοσιότητα για την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το philenews από παρακολουθήσεις και βιντεοσκόπηση πιστών έως και σεξουαλικές πράξεις μοναχών περιλαμβάνουν οι πτυχές του σκανδάλου που ξέσπασε στην Ιερά Μονή.

Μοναχοί φέρεται να εξαπατούσαν τους πιστούς με ψεύτικα θαύματα, αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά, ενώ παράλληλα κατέγραφαν σεξουαλικές συνευρέσεις τους σε χώρους του μοναστηριού.

Το χρονικό των αποκαλύψεων

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για το κλείσιμο της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες, όταν στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, έφθασαν πληροφορίες που έκαναν λόγο για οικονομικής φύσεως σκάνδαλα, καθώς και για σκανδαλώδεις συμπεριφορές, γεγονός που χτύπησε το καμπανάκι του Μητροπολίτη Ησαΐα.

Κάτω από άκρα μυστικότητα ξεκίνησε η διερεύνηση των πληροφοριών, με αποτέλεσμα το απόγευμα της Τρίτης (5/3) να μπει λουκέτο στην Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ.

Φαίνεται ότι οι δύο μοναχοί ήταν οι ενορχηστρωτές όλων, όσα διαδραματίζονταν στη Μονή.

Ήδη, η Ιερά Μητρόπολή Ταμασού με οδηγίες του μητροπολίτη Ησαΐα έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση, καθώς διαπιστώνονται οικονομικά σκάνδαλα πολλών χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive εντοπίστηκαν σε χρηματοκιβώτιο περίπου €800.000 σε μετρητά, ενώ στο όνομα των μοναχών βρέθηκαν γραμμένες τρεις επαύλεις σε Ελλάδα και γη στην επαρχία Λευκωσίας. Εξετάζεται κατά πόσον τα χρήματα που εντοπίστηκαν προέρχονται από εισφορές των πιστών στη Μονή.

Σημειώνεται ότι κατασχέθηκαν επτά servers, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, ενώ αξιολογούν υλικό από τα κλειστά κυκλώματα που υπήρχαν εγκατεστημένα στη Μονή.

Συνέρχεται εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος

Η Ιερά Σύνοδος συνέρχεται εκτάκτως αύριο Παρασκευή, προκειμένου να εξετάσει το θέμα το οποίο θεωρείται άκρως σοβαρό.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χρηστάκης Ευσταθίου, στο SigmaLive στόχος της Συνόδου είναι οι όποιες αποφάσεις να είναι αποτρεπτικές για επανάληψη των αδικημάτων, επισημαίνοντας ότι δεν αποκλείεται η καθαίρεση των δύο ιερομόναχων.

Την ίδια ώρα, ο Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, λέγοντας ότι ο Μακαριώτατος θα είναι αμείλικτος προς τέτοιας φύσεως θέματα, κυρίως στην ηθική πλευρά των κληρικών, ενώ επιθυμία του είναι να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση, καθώς δεν θέλει να αφήνεται τίποτα κάτω από το χαλί.

Διαψεύδουν και ζητούν ακρόαση από Ιερά Σύνοδο οι δύο μοναχοί

Οι δικηγόροι της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ μέχρι στιγμής εξέδωσαν δύο ανακοινώσεις σε σχέση με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με σκάνδαλα εναντίον δύο ιερομόναχων.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι δύο μοναχοί αρνούνται κατηγορηματικά τη διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος και ζητούν από την Ιερά Σύνοδο όπως κλητευθούν σε ακρόαση.

Ως εκ τούτου, απαιτούν την αναβολή της αυριανής Ιεράς Συνόδου, μέχρι την ακρόασή τους.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news