facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Παλαιστίνη: Όχι στη γενοκτονία λέει η Χάγη, “κουραφέξαλα” απαντάει το Ισραήλ

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκρινε ότι οι Παλαιστίνιοι εμφανίζονται να αποτελούν προστατευόμενη ομάδα βάσει της Σύμβασης περί γενοκτονίας.

Το Δικαστήριο αναγνωρίζει το δικαίωμα των Παλαιστινίων της Γάζας να προστατευθούν από πράξεις γενοκτονίας.

Κατά την έναρξη της ανάγνωσης της ετυμηγορίας στην υπόθεση της προσφυγής της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ, το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι έκρινε πως έχει την δικαιοδοσία να αποφασίσει την λήψη επειγόντων μέτρων στην υπόθεση της προσφυγής κατά του Ισραήλ για την διάπραξη γενοκτονίας στην Λωρίδα της Γάζας και ότι δεν απορρίπτει την προσφυγή, όπως ζήτησε η ισραηλινή πλευρά.

Την παραπάνω ετυμηγορία χλεύασε το Ισραήλ, με τον ακροδεξιό υπουργό Εθνικής Ασφάλειας της χώρας να την χαρακτηρίζει “κουραφέξαλα”.

“Χάγη και κουραφέξαλα”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ σε ανάρτηση στο Twitter.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι αναμένει από το Δικαστήριο της Χάγης να κρίνει ότι το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα γενοκτονίας στην Γάζα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία, η οποία έχει επικρίνει με σφοδρότητα τις ισραηλινές επιθέσεις στην Λωρίδα της Γάζας, παρακολουθεί στενά την διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο και αναμένει «θετική έκβαση».

Πάντως, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δεν θα αποφασίσει με την σημερινή του ετυμηγορία αν το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα γενοκτονίας στην Γάζα.

news247

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news