facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Προφυλακίστηκαν οι 2 αστυνομικοί που εκβίαζαν και απειλούσαν οικοδόμους και καταστηματάρχες στη Σαλαμίνα

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο αστυνομικοί που εκβίαζαν καταστηματάρχες και εργολάβους στη Σαλαμίνα.

Πρόκειται για ένα υπαρχιφύλακα ηλικίας 42 ετών και έναν αστυφύλακα ηλικίας 37 ετών. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αδιάφθορων, ο αστυφύλακας προέβαινε σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας απαιτώντας χρηματικά ποσά και ανταλλάγματα από ιδιοκτήτη καταστήματος, καθώς και από εργαζόμενο σε οικοδομή. Επίσης ειδοποιούσε ιδιοκτήτες καταστημάτων για επικείμενους ελέγχους που θα πραγματοποιούνταν από αρμόδιες ελεγκτικές δημόσιες, όπως η εθνική αρχή διαφάνειας και ο ΕΦΚΑ.

Συνολικά εντοπίζονται τουλάχιστον δύο περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας, απειλώντας να τους βεβαιώσει πρόστιμα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να πιστοποιήσουν 11 καταστηματάρχες που είχαν πέσει θύματα του. Ο δεύτερος αστυνομικός που συνελήφθη και φέρει το βαθμό του υπαρχιφύλακα, διαπιστώθηκε πως προέβαινε σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας σε βάρος εργαζόμενών σε οικοδομικές εργασίες, ενώ προκύπτουν και αποχρώσες ενδείξεις συμμετοχής του, σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας, σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο εν λόγω αστυνομικός, συνήθως κατά την εκτέλεση πρωινής περιπολίας, αναζητούσε στην ευρύτερη περιοχή της Σαλαμίνας εργοτάξια και οικίες που πραγματοποιούνταν οικοδομικές εργασίες και προέβαινε σε ελέγχους, είτε μόνος του, είτε με τον εκάστοτε συνοδό του, απαιτώντας από τους οικοδόμους να του καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ σε διαφορετική περίπτωση τους απειλούσε με επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους.

Προέκυψαν, δύο τουλάχιστον περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας από οικοδομικές εργασίες. Στην πρώτη εξ’ αυτών, στις 05-12-2023, απαίτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ 300€ , από αγνώστων στοιχείων εργολάβο, όπου λάμβαναν χώρα οικοδομικές εργασίες σε διώροφο κτίσμα στην περιοχή Αιάντειο Σαλαμίνας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, στις 15-12-2023, απαίτησε και έλαβε από μια γυναίκα 500 ευρώ, προκειμένου να παραλείψει τον αστυνομικό έλεγχο στις για οικοδομικές εργασίες που έκανε στην οδό Λέσβου στην περιοχή Ζορμπαλά Σαλαμίνας.

Πώς προδόθηκαν οι αστυνομικοί

«Έχε το νου σου σήμερα», με αυτές τις λέξεις ένας από τους επίορκους αστυνομικούς που συνελήφθη για εκβίαση στη Σαλαμίνα, ενημέρωσε έναν από τους καταστηματάρχες που έπαιρνε «ταρίφα», πως επίκειται έλεγχος στο κατάστημα του. Μάλιστα τον ενημέρωσε, την ώρα που βρισκόταν περιπολικό και πήγαινε στο λιμάνι για να παραλάβει στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Το τηλεφώνημα έγινε στις 18:12 το απόγευμα της 20ης Ιανουαρίου.

Αστυνομικός: Ε, είμαι ο…από την αστυνομία, μ’ ακούς;

Καταστηματάρχης: Ναι, ναι, ναι

Αστυνομικός: Ε, έχε λίγο υπόψη σου σήμερα

Καταστηματάρχης: Ναι

Αστυνομικός: Ντάξει;

Καταστηματάρχης: Ναι, έχουμε τίποτα;

Αστυνομικός: Ναι, ναι, ναι, Ε απλά πολύ εμπιστευτικά, μη βγει, μη βγεί παραέξω.

Καταστηματάρχης: Εντάξει, εντάξει

Αστυνομικός: Εντάξει αυτό, στο λέω. Τώρα πάω να τους πάρω

Καταστηματάρχης: Ευχαριστώ ναι

Αστυνομικός: Εε, απλά έχει λίγο υπόψη σου, κοφτα όλα σήμερα.

Σε άλλη περίπτωση, στις 10 Ιανουαρίου ο ίδιος αστυνομικός ενημερώνει τηλεφωνικά ιδιοκτήτη εστιατορίου σχετικά με επικείμενοι έλεγχο του ΕΦΚΑ στην επιχείρηση του. Χαρακτηριστικά του λέει, «ε τι ήθελα να σου πω; Μπαίνει τώρα ο ΕΦΚΑ, τώρα είναι στο φέρι μποτ και έρχεται».
200 ευρώ την εβδομάδα

Το ποσό των 200 ευρώ κάθε εβδομάδα, αποσπούσε ο 38χρονος Αστυφύλακας, από τον ιδιοκτήτη του κοκτέιλ μπαρ, τον οποίο εκβίαζε από το 2021. Ο υπεύθυνος της επιχείρησης, αναγκάστηκε να ενδώσει, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι δεν θα βεβαιωθούν πρόστιμα από τις αρχές ή από άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες. Έχοντας ήδη πληρώσει μεγάλα ποσά στον επίορκο αστυνομικό, ο ιδιοκτήτης του μπαρ, όταν είδε τον αστυνομικό να τον εκβιάζει για ακόμα μια φορά, δεν ενέδωσε στις πιέσεις για περισσότερα χρήματα, παρά το γεγονός ότι ο Αστυφύλακας τον απείλησε ότι θα δεχθεί αστυνομικούς ελέγχους και θα βεβαιώσει πρόστιμα στην επιχείρηση. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οικοδόμος που πραγματοποιούσε εργασίες στο νησί, δέχτηκε… «επίσκεψη» από τον 38χρονο, ο οποίος απαίτησε εκβιαστικά το ποσό των 300 ευρώ μετά τη λήξη της βάρδιας του, όμως και εκείνος δεν ενέδωσε στις πιέσεις.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε, ότι ο Αστυφύλακας, είχε ενημερώσει στις 9 Σεπτεμβρίου νυχτερινό κέντρο για την άφιξη κλιμακίου της Εφορίας στο νησί, με σκοπό να πραγματοποιήσει ελέγχους για Φ.Π.Α.. Την 1η Οκτωβρίου, προειδοποίησε εστιατόριο στο Αιάντειο για επικείμενο έλεγχο του ΕΦΚΑ, ενώ στις 20 Οκτωβρίου, ενημέρωσε άλλο εστιατόριο στη Σαλαμίνα για ελέγχους σε μαγαζιά για κάπνισμα και βιβλία. Το Σάββατο, όταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι ο Αστυφύλακας, ενημέρωνε για έλεγχο της Εθνικής Αρχή Διαφάνειας, προχώρησαν στην επιχείρηση σύλληψης.

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news