facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Κρέστενα: Δράστες «άρπαξαν» 120.000 ευρώ, επέστρεψαν όμως τα λεφτά στα θύματα και αφέθηκαν ελεύθεροι!

Μια πρωτοφανή ανατροπή στην υπόθεση της ληστείας που συνέβη στην Κρέστενα στις 15 Απριλίου 2024, είχαμε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου. Οι νομικοί χειρισμοί της υπόθεσης των συνηγόρων του ενός εκ των τεσσάρων δραστών που είχαν ταυτοποιηθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου που έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης τον περασμένο Μάιο, οδήγησαν στο να αφεθούν ελεύθεροι ένας συλληφθής και ένας ακόμα που προσήλθε οικειοθελώς στον Εισαγγελέα Ηλείας. Οι δικηγόροι Πύργου Θοδωρής Αντωνόπουλος και Γιάννης Γεωργουλόπουλος ήταν που πέτυχαν την ανατροπή αυτή, καθώς οι δράστες αποζημίωσαν το ηλικιωμένο ζευγάρι επιστρέφοντας την συνολική αξία των κλοπιμαίων που ανέρχεται σε 120.000 ευρώ (75.000 ευρώ και 20 χρυσές λίρες Αγγλίας).

Η τακτική που ακολούθησαν οι συνήγοροι των δύο εκ των δραστών, οδήγησαν στο να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά και την αποζημίωση των θυμάτων τους, λέγοντας πως δεν υπήρξε ληστεία, με την ένοια ότι δεν ασκήθηκε βία, αλλά κλοπή μέσα από την εξαπάτηση της ηλικιωμένης γυναίκας που βρήκαν στο σπίτι της στην Κρέστενα προσποιούμενοι τους αστυνομικούς που πήγαν να την ενημερώσουν για την υποτιθέμενη εμπλοκή του συζύγου της σε αστυνομική υπόθεση.

Κατά γενική ομολογία, η δικογραφία που είχαν σχηματίσει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σε βάρος των τεσσάρων δραστών, ήταν απόλυτα “δεμένη”. Ωστόσο οι δύο δικηγόροι κατάφεραν να “λύσουν” την υπόθεση, εκμεταλλευόμενοι σημεία της νομοθεσίας…

Μια δικογραφία που είχε καταγράψει πλήρως τις κινήσεις των δραστών στην πόλη του Πύργου, πριν το “χτύπημα”, που διέμεναν, με ποιους συναντήθηκαν, πως έδρασαν και διέφυγαν για την Αθήνα από όπου και είχαν ξεκινήσει για την ληστεία στην Κρέστενα, με ένα νοικιασμένο SUV.

Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής με ένταλμα που είχε εκδοθεί από την Ανακρίτρια Ηλείας. Ο δεύτερος μετά την παρότρυνση των συνηγόρων, προσήλθε οικειοθελώς και απολογήθηκε για την υπόθεση. Μετά από τις νομικές εξελίξεις οι δύο δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένουν.

ilialive

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news