facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Φωτιά στην Αττική: Τα σενάρια που εξετάζονται για τη μεγάλη πυρκαγιά – Ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα σε δύο σημεία

Η μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα στη Βορειοανατολική Αττική έχει τελικά περιοριστεί, χωρίς να υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

Ωστόσο, η μάχη δεν έχει ακόμη τελειώσει, καθώς οι πυροσβέστες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις στις πληγείσες περιοχές.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, η οποία ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και επεκτάθηκε στα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο, αστυνομικό ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής έχει αποκαλύψει δύο κρίσιμα στοιχεία.

Η φωτιά πιστεύεται ότι άναψε σχεδόν ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά σημεία, με μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους. Το ένα σημείο ανάφλεξης ήταν στην είσοδο του χωριού Βαρνάβας, ενώ το δεύτερο κοντά στο τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου.

Το εύρημα αυτό εγείρει την πιθανότητα εμπρησμού.

Ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ακόμη ότι η πλήρης κατάσβεση όλων των μετώπων της φωτιάς θα μπορούσε να διαρκέσει από επτά έως δέκα ημέρες, υπογραμμίζοντας το μέγεθος της πρόκλησης που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες.

Η έρευνα συνεχίζεται, με τους αξιωματούχους να προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η πυρκαγιά ήταν εσκεμμένη ενέργεια ή τραγικό ατύχημα. Εν τω μεταξύ, οι πληγείσες κοινότητες ξεκινούν τη μακρά διαδικασία ανάκαμψης από την καταστροφή που προκάλεσε αυτή η καταστροφική πυρκαγιά.

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news