facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Πυρκαγιές: 28 αεροσκάφη από την Αυστραλία σε κατασβέσεις στην Ελλάδα

Τον ελληνικό στόλο πτητικών μέσων για την κατάσβεση πυρκαγιών τη θερινή περίοδο 2024 ενισχύουν 28 αεροσκάφη αυστραλιανών εταιρειών με τα αντίστοιχα πληρώματα πτητικής και τεχνικής υποστήριξης.

Πρόκειται για δεκατέσσερα αμφίβια αεροπλάνα AT-802F Fireboss της εταιρείας Pay’s Air Service, καθώς και ισάριθμα ελικόπτερα Bell 214B και 214ST της εταιρείας McDermott Aviation – Heli Lift, τα οποία μίσθωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας που διενεργήθηκε από την Υπηρεσία NSPA του ΝΑΤΟ.

Συνολικά 240 πιλότοι, μηχανικοί και υποστηρικτικό προσωπικό από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και άλλες χώρες, θα στελεχώσουν τις αποστολές κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ενώ περίπου 40 Έλληνες πλαισιώνουν τις αποστολές ως συντονιστές, διερμηνείς και υποστηρικτικό προσωπικό.

Η κινητοποίηση των εναέριων μέσων με σκοπό την τοποθέτησή τους σε βάσεις ανά την ελληνική επικράτεια ξεκίνησε στα τέλη Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουνίου. Επιχειρώντας από δώδεκα συνολικά βάσεις – Ελευσίνα, Βόλος, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη, Ανδραβίδα, Τρίπολη, Άραξος, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Σάμος, Ρόδος και Ηράκλειο Κρήτης – τα αυστραλιανά μέσα αεροπυρόσβεσης θα ολοκληρώσουν κύκλο μίσθωσης 120 ημερών.

Η πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Alison Duncan, επισκέφτηκε τις επιχειρησιακές βάσεις της Pay’s Air Service στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας (Αεροδρόμιο Τατοΐου) και της McDermott Aviation – Heli Lift στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, όπου ενημερώθηκε για το εύρος και είδος των επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχουν, την αγαστή συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές και ευχαρίστησε τους συντονιστές και τα πληρώματα των αεροσκαφών για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση με την οποία εκτελούν την αποστολή τους στην Ελλάδα.

«Το απαιτητικό έργο της αντιμετώπισης πυρκαγιών αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση στις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Οι αυστραλιανές εταιρείες διαθέτουν εκτενή εμπειρία στην αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων και έχουν θέσει εξαιρετικά μέσα αεροπυρόσβεσης στην υπηρεσία της Ελληνικής Πολιτείας. Το γεγονός ότι οι αντιπυρικές περίοδοι στην Ελλάδα και την Αυστραλία αντιστοιχούν σε διαφορετικούς μήνες ευνοεί τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας», δήλωσε η κ. Duncan. «Εύχομαι κάθε επιτυχία στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στους Έλληνες πυροσβέστες και στα πληρώματα των αυστραλιανών μέσων στη δύσκολη αποστολή τους αυτό το καλοκαίρι».

Φέτος είναι η έκτη συναπτή χρονιά συνεργασίας της McDermott Aviation – Heli Lift με την ελληνική Πολιτεία και η τέταρτη χρονιά για την Pay’s Air Service. Ανάδοχος των συμβολαίων μίσθωσης αεροσκαφών από τις δύο αυστραλιανές εταιρείες είναι η AK Aviation Support Services ΕΕ.

 naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news