facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

«Δεν έγινε καμία γιορτή στο σκάφος»: Τι υποστηρίζει ο καπετάνιος για τη φωτιά στην Ύδρα

Ο καπετάνιος και τα 12 μέλη πληρώματος του σκάφους «Περσεφόνη», από το οποίο φέρεται να εκτοξεύθηκαν τα βεγγαλικά και να προκάλεσαν τη φωτιά στο δάσος της Ύδρας, την Τετάρτη (26/06) οδηγήθηκαν ενώπιον των ανακριτικών Αρχών του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η εκπομπή «Live News» του MEGA, o καπετάνιος του σκάφους «Περσεφόνη», το οποίο έχει κατασχεθεί από τις Αρχές, φέρεται να υποστήριξε τα εξής: «Αρνούμαι με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την οιαδήποτε σχέση οιουδήποτε εκ των επιβαινόντων και του πληρώματος επί του πλοίου, την πλοιαρχία του οποίου έχω, με τη διερευνώμενη πράξη και αναφέρομαι σε όσα από την πρώτη στιγμή λεπτομερειακώς κατέθεσα προανακριτικά. Εγώ ειδοποίησα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας άμεσα στις 22:32 από το κινητό μου τον αριθμό 199 και κατόπιν τον αριθμό 112, όπως μου υποδείχθηκε».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Ουδεμία εορτή επιβατών ή μελών του πληρώματος ελάμβανε χώρα. Οι επιβάτες είχαν δειπνήσει στην Ύδρα νωρίτερα, είχαν επιστρέψει στο πλοίο και βρίσκονταν άπαντες επ’ αυτού, έχοντας ολοκληρώσει την κρουαζιέρα τους στα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, η οποία είχε ξεκινήσει προ εβδομάδος».

Μάλιστα, ο καπετάνιος του σκάφους «Περσεφόνη» υποστήριξε πως η κρουαζιέρα ολοκληρώθηκε βάσει του προγράμματος και της συμφωνίας που υπήρχε, δίχως αυτή να τροποποιηθεί. Έτσι, χαρακτηριστικά ο συλληφθείς τόνισε το εξής: «Η αναχώρησή τους από τον Διεθνή Αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος" είχε εξαρχής, προγραμματιστεί και ουδόλως τροποποιήθηκε το αρχικώς καθορισμένο πρόγραμμά τους. Η κίνηση της θαλαμηγού υπήρξε σύμφωνη απολύτως με το πρόγραμμα αναχώρησης».

Ζητήθηκε αυτοψία στο σκάφος «Περσεφόνη»

Επισημαίνεται, σύμφωνα με την προαναφερθείσα τηλεοπτική εκπομπή, ότι η ανακρίτρια έχει ζητήσει αυτοψία στον χώρο του σκάφους, αλλά και στη δασική περιοχή της Ύδρας, προκειμένου να εντοπιστούν ίχνη από την εκτόξευση των πυροτεχνημάτων.

Στην πραγματογνωμοσύνη για τη φωτιά που ξέσπασε στη δασική περιοχή του νησιού, αναφέρεται πως έπνεαν βόρειοι άνεμοι, ενώ δεν αποκλείεται ταυτόχρονα η πυρκαγιά να άρχισε από την κορυφή του βουνού. Παράλληλα, σημειώνονται οι αστοχίες από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ., η οποία δεν προχώρησε σε κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων των επιβαινόντων της θαλαμηγού. Πιθανολογείται, μάλιστα, πως οι επιβαίνοντες ενδεχομένως θα είχαν καταγράψει με τα κινητά τους τηλέφωνα την εκτόξευση βεγγαλικών και την έναρξη της φωτιάς.

Τέλος, στο ενδεχόμενο να είχαν διαγραφεί τα συγκεκριμένα βίντεο, εκτιμάται πως το υλικό θα ήταν δυνατό να ανακτηθεί εάν είχαν σταλεί τα κινητά τηλέφωνα των επιβαινόντων της θαλαμηγού στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news