facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Τραγωδία στον Πειραιά: «Πολλοί αστυνομικοί για να επιβιώσουν κάνουν δύο και τρεις δουλειές» λέει ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την κατάρρευση του κτιρίου στον Πειραιά που είχε σαν αποτέλεσμα να «χάσει» τη ζωή του ένας 31χρονος αστυνομικός και να τραυματιστούν εργάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος οκτώ ατόμων περί παράβασης του Άρθρου 286 Π.Κ. παρ. 1 εδ. Γ’ «Παραβίαση των κανόνων της οικοδομικής» και του Ν. 4067/2012 ως τροποποιήθηκε με το Ν. 4495/2017 «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός».

Πρόκειται για τους έξι ιδιοκτήτες του κτιρίου, όλοι με καταγωγή από τον Λίβανο, καθώς και τον εργολάβο, αλλά και τον μηχανικό του έργου.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία για ακόμη οκτώ άτομα και αφορά παράβαση Ν. 4067/2012 ως τροποποιήθηκε με το Ν. 4495/2017 «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός».

Τα συγκεκριμένα άτομα είναι εργάτες 26 έως 46 ετώνΈλληνες, Γεωργιανοί, καθώς και δυο άτομα με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο παραμένει ένας άνδρας 33 ετών από τη Γεωργία ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα.

«Ο μισθός του Αγαθάγγελου ήταν γύρω στα 900 ευρώ»

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι «ο μισθός του Αγαθάγγελου ήταν γύρω στα 900 ευρώ και δεν είναι εξαίρεση στον κανόνα. Πολλοί συνάδελφοί του για να επιβιώσουν κάνουν δυο και τρεις δουλειές. Ο συγκεκριμένος, όπως είπε ο πατέρας του, έχει δουλέψει παλιότερα ως delivery».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «για να επιβιώσει ένας αστυνομικός με 900 ευρώ και πολλές φορές όταν είναι παιδιά από την επαρχία που δεν έχουν εδώ σπίτια και έρχονται για να προσφέρουν στην ελληνική αστυνομία με ενοίκια και καθημερινότητα, αυτά τα παιδιά μετά τις 5-6 του μήνα δεν μπορούν να αντέξουν».

Σε ερώτηση για το αν ο ειδικοί φρουροί παίρνουν λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους αστυνομικούς απάντησε ότι «οι ειδικοί φρουροί και οι αστυνομικοί που προέρχονται από ειδικούς φρουρούς έχουν άλλα μισθολογικά κλιμάκια, δηλαδή παίρνουν γύρω στα 15% – 20% λιγότερα».

Επιπλέον ανέφερε πως «πολλές φορές δεν βγάζουν το κράνος για να μην τους αναγνωρίσουν. Δηλαδή όταν σας φέρνει εσάς την πίτσα δεν θέλει να δείτε τα χαρακτηριστικά του, γιατί μετά μπορεί να τον δείτε στη μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ».

«Η πολιτεία κάνει τα στραβά μάτια», πρόσθεσε.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news