facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ηχηρό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου: «Δεν θα κάνουμε ό,τι μας πει ο κ. Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός»

«Άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες. Αγαπάμε όλους τους ανθρώπους, έχουμε σταθερές γραμμές και αυτός είναι ο λόγος του Θεού, επανέλαβε Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κύριος Βελόπουλος, ούτε οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός. Σεβόμαστε τους ανθρώπους. Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις στο Δήλεσι έκανε δήλωση σχολιάζοντας τις γνωστές προτροπές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης προς τους βουλευτές που ψήφισαν τα ομόφυλα, να μην εκκλησιαστούν το Πάσχα.

Ειδικότερα είπε πως: «Άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες. Η Εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον μα σέβεται ο ένας τον άλλον. Καθένας κάνει έναν αγώνα μόνος του και με τους άλλους. Υπάρχει ο λόγος του θεού. Η Εκκλησία λέει «δεν κάνω διακρίσεις», πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση των θεμάτων, αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός. Εμείς αγαπάμε όλους τους ανθρώπους. Έχουμε σταθερές γραμμές: ο λόγος του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός, σεβόμαστε τους ανθρώπους. Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία».

«Κοιτάμε πως μπορούμε να τα πάμε μπροστά. Δεν μπορώ να πάω σε πράγματα που δεν τα λέει το Ευαγγέλιο και εκείνος μπορεί να έχει της απόψεις του δεν μπορώ να ταυτιστώ με συμφέροντα προσωπικά. Είναι η ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρα», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία», είπε.

«Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία.Οπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγει τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη» σχολίασε η Ελληνική Λύση.

 

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news