facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Πέλλα: Ένας άνδρας πυροβόλησε συγχωριανό του… κατά λάθος

Ένας άνδρας από το Λουτράκι Πέλλας, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον γείτονα του κατά λάθος και τώρα κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία όπλου για θήρα, οπλοχρησία και για  άσκοπους πυροβολισμούς

Παραπέμφθηκε να δικαστεί σε κακουργιοδικείο ενώ είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Νιγρίτας, από τον Ιούνιο του 2023. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν σκόπευε να σκοτώσει παρά μόνο να εκφοβίσει ένα τρίτο πρόσωπο με το οποίο νωρίτερα είχε λογομαχήσει.

Από την αστυνομική έρευνα και την κύρια ανάκριση προέκυψε ότι, στις 2 Ιουνίου 2023 , στις 23.50, ο παθών ευρισκόμενος σε μπαλκόνι του ξενοδοχείου του, στο Λουτράκι Πέλλας, από τη διπλανή μονοκατοικία,  άκουσε τον κατηγορούμενο να μιλά στο τηλέφωνο και να διαπληκτίζεται έντονα, φωνάζοντας δυνατά, υβρίζοντας τον συνομιλητή του.

Ύστερα από περίπου  10 λεπτά, γύρω στα μεσάνυχτα, κατέφθασε με μεγάλη ταχύτητα ένα ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο εισήλθε στην αυλή του κατηγορούμενου και πραγματοποίησε αναστροφή κατευθυνόμενο προς την Αριδαία. Μετά από 1-2 λεπτά, ο παθών είδε τον οδηγό του αυτοκινήτου, το οποίο είχε σταθμεύσει λίγο πιο μακριά,  να βαδίζει  πεζός προς τη μονοκατοικία.

Πήγε να κάνει συστάσεις

Τότε, άκουσε τους δύο άνδρες να φωνάζουν δυνατά, διαταράσσοντας την κοινή ησυχία, να εξυβρίζουν και να απειλούν ότι ο ένας θα σκοτώσει τον άλλον.

Επειδή αυτή η κατάσταση είχε αρνητικές συνέπειες για τον ίδιο, γιατί ενοχλούνταν οι πελάτες του, κατευθύνθηκε και ο ίδιος πεζός προς την οικία του κατηγορούμενου προκειμένου  να τους ηρεμήσει και να τους ζητήσει να μη φωνάζουν. Τη στιγμή εκείνη είδε τον οδηγό του αυτοκινήτου να αποχωρεί και του έκανε τις σχετικές συστάσεις.

Σε εκείνο το σημείο δεν είχε οπτική επαφή με το μπαλκόνι του κατηγορούμενου ο οποίος κάλεσε τηλεφωνικά τον οδηγό του αυτοκινήτου κι άρχισαν εκ νέου να εξυβρίζονται και να αλληλοαπειλούνται ότι θα σκοτώσει ο ένας τον άλλον.

Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας πήρε το κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε νόμιμα, το συναρμολόγησε, έβαλε τη μία από τις δύο σφαίρες που κρατούσε, βγήκε στο μπαλκόνι του και πυροβόλησε στον αέρα.

Μετά τον πρώτο πυροβολισμό ξανά γέμισε την καραμπίνα του και προς στιγμήν την ακούμπησε στα κάγκελα της βεράντας.

Περίπου μισή ώρα αργότερα, ο κατηγορούμενος ευρισκόμενος στο μπαλκόνι της οικίας του είδε, στο ύψος της αυλόπορτας, μια ανδρική φιγούρα, που λόγω των όσων προηγήθηκαν και της μειωμένης ορατότητας, λόγω σκότους και βλάστησης, πίστεψε ότι ήταν ο «εχθρός» του, όποτε σκόπευσε και τον πυροβόλησε, από απόσταση 20 μέτρων.

«Εγώ είμαι, ο γείτονας»

Αμέσως, ο ξενοδόχος ένοιωσε κάψιμο στη κοιλιακή χώρα και αντιλήφθηκε ότι είχε χτυπηθεί από τα σκάγια. Τότε, πιστεύοντας εξ αρχής ότι ο συγχωριανός του τον μπέρδεψε με τον άνδρα που επανειλημμένα είχαν προηγουμένως διαπληκτιστεί έντονα του φώναξε «ρε Γ, εγώ είμαι, ο Ν. ο γείτονας». Μετά κινήθηκε προς το ξενοδοχείο για να ενημερώσει τη σύζυγο του και να καλέσει την αστυνομία.

Συγγενικό του πρόσωπο τον μετέφερε αρχικά  στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο Έδεσσας όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα στο κεφάλι, στα χέρια, στα πόδια και στο σώμα ενώ με ιατρική επέμβαση αφαιρέθηκαν τα σκάγια.  Ο κατηγορούμενος συνελήφθη το ίδιο βράδυ από αστυνομικούς και το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε.

Απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή,  παραδέχτηκε ότι αυτός πυροβόλησε τον παθόντα, πιστεύοντας  ότι ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο είχε λογομαχήσει. Ισχυρίστηκε ότι προέβη σ’ αυτή την ενέργεια επειδή τον φοβόταν και ότι είχε σκοπό να τον εκφοβίσει και  να τον προειδοποιήσει ότι θα τον χτυπήσει αν δεν αποχωρήσει. Ο δράστης είπε  ότι ποτέ δεν θα πυροβολούσε στοχευμένα απευθείας προς εκείνον.

Σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού που επιλήφθηκε του περιστατικού, εκείνο το βράδυ, ο κατηγορούμενος ήταν σε εμφανή κατάσταση μέθης, ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ.

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news