facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Τέλος τα ζελεδάκια κάνναβης σε περίπτερα και μίνι μάρκετ – Στο ΦΕΚ η απόφαση

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη για την υπαγωγή της δραστικής ουσίας της εξαϋδροκανναβινόλης (HHC) και των παραγώγων αυτής στον Πίνακα Β’ των ναρκωτικών.

Τη γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας, ξεκαθαρίζοντας ότι τα προϊόντα που εμπεριέχουν αυτές τις ουσίες «δεν θα πωλούνται πλέον, καθώς είναι επικίνδυνα». «Με μια από τις πρώτες αποφάσεις μου ως υπουργός Υγείας εντάχθηκε η ουσία που περιέχουν στις ναρκωτικές ουσίες και έτσι απαγορεύθηκε η πώληση τους από τα περίπτερα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αυτό σημαίνει ότι προϊόντα με τη συγκεκριμένη ουσία, όπως είναι τα δημοφιλή ζελεδάκια κάνναβης, που κυκλοφορούν σε περίπτερα και μίνι μάρκετ, σταματούν να πωλούνται στο εμπόριο και αποσύρονται από σημεία με ελεύθερη πρόσβαση.

Τα συγκεκριμένα ζελεδάκια, τα οποία μάλιστα κυκλοφορούν και σε διάφορες γεύσεις, έχουν μεγάλη επιτυχία κυρίως στους εφήβους.

Η Κοινή Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης ελήφθη κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Επιτροπής Ναρκωτικών και εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή και διεθνή πρακτική, σύμφωνα με την οποία η ουσία αυτή συγκαταλέγεται στους Πίνακες Ναρκωτικών και τελεί υπό κρατικό έλεγχο.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news