facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Επιβεβαιώνουν οι Ισραηλινοί: Παράταση δύο ημερών στην εκεχειρία με αντάλλαγμα απελευθέρωση 20 ομήρων

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την πληροφορία για διήμερη παράταση της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, προσφέροντας λεπτομέρειες και για τους ομήρους που πρόκειται να απελευθερωθούν. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, η συμφωνία με τη Χαμάς προβλέπει σαν αντάλλαγμα την απελευθέρωση επιπλέον 20 αιχμαλώτων, που κρατούνται στη Γάζα.

Για τους 20 ομήρους που δεσμεύτηκε να απελευθερώσει η παλαιστινιακή οργάνωση, μίλησε και ο εκπρόσωπος του Λευκοί Οίκου, Τζον Κίρμπι, λέγοντας: «Προκειμένου να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός, η Χαμάς δεσμεύτηκε να απελευθερώσει άλλες 20 γυναίκες και παιδιά μέσα στις επόμενες δύο ημέρες. Θα χαιρόμασταν φυσικά να δούμε την εκεχειρία να παρατείνεται ακόμη περισσότερο... αυτό εξαρτάται από το αν η Χαμάς θα συνεχίσει να απελευθερώνει ομήρους».

Στο μεταξύ, νωρίτερα, η Χαμάς ενημέρωσε την Αίγυπτο και το Κατάρ ότι εντόπισε περισσότερους Ισραηλινούς απαχθέντες στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς σε καταριανό τηλεοπτικό κανάλι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παλαιστινιακή οργάνωση είναι επίσης έτοιμη να διαπραγματευτεί και για τους στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν, αλλά η συζήτηση αυτή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και «θα είναι ξεχωριστή σε σχέση με τους πολίτες, κάτι που γνωρίζει και ο Νετανιάχου».

Πριν από περίπου δύο ώρες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσε πως η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς έχει πλέον παραταθεί για δύο επιπλέον ημέρες

«Το κράτος του Κατάρ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαμεσολάβησης, επιτεύχθηκε συμφωνία για την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο επιπλέον ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Δρ Majed al Ansari.
Η Χαμάς επιβεβαίωσε επίσης την παράταση στην παύση των εχθροπραξιών. «Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς ανακοινώνει ότι συμφωνήθηκε με τους αδελφούς στο Κατάρ και την Αίγυπτο να παραταθεί η προσωρινή ανθρωπιστική εκεχειρία για δύο επιπλέον ημέρες υπό τους ίδιους όρους με την προηγούμενη εκεχειρία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της παλαιστινιακής οργάνωσης. Σε επιβεβαίωση προχώρησε και ο Λευκός Οίκος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Λίγο νωρίτερα, ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς και εκπρόσωπος της οργάνωσης στο Λίβανο, ο Οσάμα Χαμντάν, προανήγγειλε τη συμφωνία, λέγοντας, σε συνέντευξή του στο κανάλι Al Arabi του Κατάρ, πως «ετοιμάζουμε νέους καταλόγους απαχθέντων που θα απελευθερωθούν για να εξασφαλίσουμε την προώθηση της παράτασης της εκεχειρίας».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news