facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Δεν αναγνωρίζονται οι συνταγές φαρμάκων των στρατιωτικών: Επιστολή των στρατιωτικών Πιερίας στον Υπουργό

Η Ένωση Στρατιωτικών Πιερίας, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, αναφορικά με θέμα που προέκυψε με φαρμακευτική συνταγή η οποία δεν έγινε αποδεκτή από φαρμακείο της περιοχής.

Η επιστολή των στρατιωτικών

«Κύριε Υπουργέ.

Προσφάτως περιήλθε σε γνώση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, πρόβλημα που αντιμετώπισε ιδιώτιδα σύζυγος συναδέλφου μας, στην προσπάθειά της να εκτελέσει βραδινή ώρα σε διανυκτερεύον φαρμακείο της περιφέρειας, συνταγή αντιβιοτικού σκευάσματος για το τέκνο της που ασθένησε.

Συγκεκριμένα, ο φαρμακοποιός (το φαρμακείο του οποίου ήταν το μοναδικό διανυκτερεύον στην περιοχή) δήλωσε αδυναμία να εκτελέσει τη συνταγή, καθόσον, όπως ο ίδιος ενημέρωσε, το φαρμακείο του δεν ήταν συμβεβλημένο με τη Στρατιωτική Υπηρεσία (ΣΥ) και παρότρυνε την ιδιώτιδα σύζυγο του συναδέλφου μας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί άμεσα, να αναζητήσει το υπόψη σκεύασμα ανάμεσα στο οικείο/φιλικό της περιβάλλον, με την «ελπίδα» ότι τέκνο άλλης οικογενείας λαμβάνει το ίδιο ή τέλος πάντων να βρει μόνη της μια λύση.

Κατόπιν των παραπάνω και δεδομένου ότι για να λάβει φαρμακευτική θεραπεία μέσα στη νύκτα ή σε ημέρα αργίας συμβεβλημένο μέλος στρατιωτικού θα πρέπει να έχει την τύχη να «πέσει» σε συμβεβλημένο με τη ΣΥ φαρμακείο,
παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, προχωρώντας σε όποιες ενέργειες απαιτούνται ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι με το άρθρο 21 του σχετικού, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τα μέλη των οικογενειών τους, παρέχεται και από τα φαρμακεία που είναι συμβεβλημένα με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), η εκτέλεση συνταγών φαρμακευτικής κάλυψης, διάταξη η οποία έπρεπε να είχε επιλύσει το ανωτέρω προκύψαν πρόβλημα. Τελικά ισχύει η διάταξη αυτή ή όχι;

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για παροχή κάθε διευκρίνησης και πληροφορίας. Οι προς κοινοποίηση αποδέκτες, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες».

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news