facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

«Δράκος των Εξαρχείων»: Ποινική δίωξη για κακουργήματα - Πώς είχε αποφυλακιστεί

Ποινική δίωξη για κακουργήματα ασκήθηκε από την εισαγγελία σε βάρος του 23χρονου Σύρου που συνελήφθη για επιθέσεις σε βάρος γυναικών στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα στον 23χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Ακόμη του ασκήθηκε ποινική δίωξη και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Ο 23χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής.

Πώς όμως ο «δράκος των Εξαρχείων» είχε αποφυλακιστεί

Ερωτήματα προκαλεί η υπόθεση του «δράκου των Εξαρχείων» αναφορικά με το πώς είχε αποφυλακιστεί τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να συνεχίσει την αποτρόπαια δράση του.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, καρατόμησε τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, με αφορμή την υπόθεση των επιθέσεων του «δράκου» των Εξαρχείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος και είχε οδηγηθεί στις φυλακές για απόπειρα βιασμού γυναίκας στα Γρεβενά το 2022. Ωστόσο, τον περασμένο Αύγουστο αφέθηκε ελεύθερος. Εις βάρος του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της διαμονής στη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα και να δίνει το «παρών» τρεις φορές τον μήνα στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Κατά πληροφορίες, ο εν λόγω Σύρος, υπέβαλλε αίτημα ασύλου στις 14/11/2016 στο Γραφείο Ασύλου Λέσβου ως ασυνόδευτος ανήλικος. Τότε ήταν μόλις 15 ετών και μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων.

Στις 20/3/2018 έλαβε προσφυγικό καθεστώς σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση ασύλου.

Στις 18/5/2018 παρέλαβε την άδεια διαμονής του και στις 25/9/2018 το ταξιδιωτικό του έγγραφο δηλώνοντας συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα.

Το Γραφείο Ασύλου Αλίμου ενημέρωσε τον Εισαγγελέα ανηλίκων περί της αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας του.

Στο σημείο αυτό ολοκληρώνεται η όποια αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο συγκεκριμένος, ως αναγνωρισμένος πρόσφυγας πλέον, απολάμβανε τα δικαιώματα και τις αστικές ευθύνες που έχουν και οι Έλληνες Πολίτες, σύμφωνα με την Ελληνική και διεθνή νομοθεσία άνευ άλλης εμπλοκής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τη 1/4/2021 έληξε η άδεια διαμονής του και ουδέποτε προσήλθε για την ανανέωση της. Συνεπώς, από 2/4/2021 και μέχρι σήμερα η διαμονή του στη χώρα είναι τυπικά παράνομη.

Αναφορικά με τη διαμονή του στη Δομή Μαλακάσας, μετά την αποφυλακιση του, σύμφωνα με τον Διοικητή της Δομής δεν υπήρξε ποτέ καμιά ενημέρωση, ούτε κάποιος Σύρος με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάστηκε ή έμεινε σε αυτήν.

Συνεπώς, κατά την αποφυλάκισή του ο συγκεκριμένος Σύρος ενημερώθηκε εγγράφως (αποφυλακιστήριο) για τους περιοριστικούς όρους, τους οποίους και δεν τήρησε αφού ουδέποτε εμφανίστηκε στη Δομή της Μαλακάσας.

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news