facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Ένοχος για κακούργημα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος - Ποινή πενταετούς κάθειρξης για το revenge porn

Πενταετής κάθειρξη επιβλήθηκε στον Στάθη Παναγιωτόπουλος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την τέλεση κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε την ποινή στον γνωστό τηλεπαρουσιαστή για με την κατηγορία της δημοσιοποίησης - μέσου Διαδικτύου - υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικής του συντρόφου.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει την αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα, με το δικαστήριο να κάνει δεκτή την πρότασή της.

Από πλημμέλημα η κατηγορία έγινε κακούργημα, με το δικαστήριο να κρίνει ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε με σκοπό να επιφέρει βλάβη στην παθούσα. Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισαν να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής ενόψει του επόμενου βαθμού δικαιοδοσίας (Πενταμελές Εφετείο), με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ.

Όσα έγιναν σήμερα στη δίκη

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, όπως είχε αιτηθεί η παθούσα.

Στην απολογία του ο 60χρονος παρουσιαστής φέρεται να αποδέχθηκε την πράξη του, τόνισε όμως ότι δεν ενήργησε με σκοπό να προκαλέσει βλάβη στην καταγγέλλουσα.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι υποστήριξε πως επρόκειτο για «πάθος», προϊόν διαπιστωμένης ψυχικής νόσου.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα συνεχίστηκε η δίκη του πρώην παρουσιαστή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, για τις κατηγορίες δημοσιοποίησης υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικής του συντρόφου, μέσω του διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση.

Η παραπάνω υπόθεση - η πρώτη από τις τρεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, με κοινό ποινικό αντικείμενο - έφτασε στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ύστερα από διαδοχικές εφέσεις κατά της προηγούμενης απόφασης του Πλημμελειοδικείου με την οποία ο 60χρονος είχε καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση, με αναστολή, (και επιπλέον χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ).

Μεταξύ αυτών που είχαν ασκήσει έφεση ήταν ο εισαγγελέας, με το σκεπτικό ότι το συγκεκριμένο αδίκημα (παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κατ' εξακολούθηση) θα έπρεπε να αναβαθμιστεί στην κακουργηματική του μορφή, όπως κι έγινε.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η προηγούμενη απόφαση ακυρώθηκε. Ως κακούργημα - άλλωστε - αντιμετωπίστηκαν οι δύο άλλες δικογραφίες που αποκαλύφθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021, για τις οποίες είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του.

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news