facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βρήκε όπλα της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βρήκε όπλα της Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το οποίο πολιορκούσε από τα ξημερώματα, με την ισλαμιστική οργάνωση να ανακοινώνει νωρίτερα σήμερα Τετάρτη (15.11.2023) το απόγευμα ότι οι IDF το έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανέβασαν και τα σχετικά ντοκουμέντα στο X (πρώην Twitter), όπου φαίνονται όπλα, γιλέκα, στρατιωτικές εξαρτήσεις, σφαίρες, χειροβομβίδες και άλλα πολεμοφόδια, τα οποία ισχυρίζονται ότι ανήκουν στη Χαμάς και πως οι τρομοκράτες της τα έκρυβαν μέσα στις εγκαταστάσεις του.

Μάλιστα, σε ένα από τα βίντεο που ανέβασαν οι IDF, φαίνεται ένας αξιωματικός της 36ης Μεραρχίας να ανακαλύπτει κρυμμένα όπλα και πολεμοφόδια δίπλα από έναν μαγνητικό τομογράφο.

«Κατά τη διάρκεια ερευνών μέσα σε έναν από τους θαλάμους του νοσοκομείου, οι μαχητές μας εντόπισαν ένα δωμάτιο που περιείχε μοναδικά τεχνολογικά μέσα, εξοπλισμό μάχης και στρατιωτικό εξοπλισμό που χρησιμοποιεί η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», αναφέρουν οι IDF στο X.

Ο εκπρόσωπος των IDF, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι εντοπίστηκαν επίσης «στολές της Χαμάς» πεταμένες στο πάτωμα, εκτιμώντας πως οι «τρομοκράτες» τις έβγαλαν και διέφυγαν απαρατήρητοι.

«Τα ευρήματα αποδεικνύουν περίτρανα ότι το νοσοκομείο χρησιμοποιήθηκε ως άντρο τρομοκρατών, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου», τόνισε ο Χαγκάρι.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα, το μεγαλύτερο της περιοχής.

Ένας δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι οι IDF αποσύρθηκαν από το Αλ Σίφα.

Ο ισραηλινός στρατός δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Ο δημοσιογράφος είπε ότι οι στρατιώτες ανέκριναν δεκάδες πολίτες, τους έγδυσαν και στη συνέχεια τους άφησαν ελεύθερους.

Αποχωρώντας από το νοσοκομείο, οι Ισραηλινοί στρατιώτες άφησαν πίσω τους φάρμακα, τρόφιμα για τα μωρά και μπουκάλια με νερό, σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή.

Το μεσημέρι, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας είπε αυτή η επιχείρηση είχε ως στόχο μια συγκεκριμένη ζώνη του νοσοκομείου Αλ Σίφα.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news