facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Η πρώτη τετράωρη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα - Ανοίγει διάδρομος για τους αμάχους

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στη Λωρίδα της Γάζας, με σκοπό την απομάκρυνση αμάχων από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Το IDF συμφώνησε σε αυτή την παύση πυρός για να ενθαρρύνει την εκκένωση της εμπόλεμης ζώνης από τους αμάχους.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες ο ισραηλινός στρατός δέχθηκε να τηρεί καθημερινά παύσεις μερικών ωρών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για να επιτρέψει στους άμαχους Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν αυτή τη ζώνη όπου μαίνονται οι μάχες με τη Χαμάς, χωρίς προοπτική για κατάπαυση του πυρός.

«Μια κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς σημαίνει παράδοση», επανέλαβε την Πέμπτη το βράδυ ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News και επαναλαμβάνοντας τον στόχο «να εξαλειφθεί η Χαμάς», η οποία έδωσε το έναυσμα για το ξέσπασμα του πολέμου επιτιθέμενη στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ. «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ δέχθηκε εντούτοις να κάνει καθημερινά από προχθές, Πέμπτη, ανθρωπιστικές «παύσεις» για να επιτρέψει στους αμάχους να διαφύγουν από το βορρά -όπου επικεντρώνονται οι μάχες και οι βομβαρδισμοί- προς το νότιο τμήμα του εδάφους, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Αυτές οι παύσεις «των τεσσάρων ωρών σε ορισμένες ζώνες του βορρά της Λωρίδας της Γάζας θα ανακοινώνονται τρεις ώρες νωρίτερα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, σύμφωνα με τον οποίο η Ουάσινγκτον έλαβε τη διαβεβαίωση πως «δεν θα διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις στις ζώνες αυτές στη διάρκεια της παύσης».

Πάνω από 100.000 Παλαιστίνιοι έφυγαν στο Νότο μέσα σε 48 ώρες

Περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας έφυγαν προς τα νότια χθες και προχθές, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούν «βαθιά εντός της Πόλης της Γάζας», ανέφερε απόψε ο εκπρόσωπος του στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Χαγκάρι είπε ότι είναι σε εξέλιξη προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, όμως χρειάζεται χρόνος για να καρποφορήσουν αυτές οι προσπάθειες.

«Εργαζόμαστε συνεχώς και με δυναμισμό σε ποικίλες προσπάθειες για την επιστροφή των ομήρων. Οι προσπάθειες αυτές είναι σύνθετες, δεν είναι οι οριστικές. Χρειάζονται χρόνο, θα χρειαστεί χρόνος», είπε ο εκπρόσωπος.

ieidiseis 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news