facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Φόβοι για 500 νεκρούς από βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα – Η Ισλαμική Τζιχάντ πίσω από την επίθεση, λέει ο ισραηλινός στρατός

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν όταν νοσοκομείο της Γάζας βομβαρδίστηκε από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρουν φόβους για περισσότερους από 500 νεκρούς, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για εκατοντάδες εγκλωβισμένους στα ερείπια. Ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, κηρύσσει τριήμερο πένθος μετά την φονική επιδρομή. Εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας χαρακτηρίζει την επίθεση «γενοκτονία» και «ανθρωπιστική καταστροφή».

Ισραηλινός στρατός: Η Ισλαμική Τζιχάντ πίσω από την επίθεση

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι η αποτυχημένη ρουκέτα της Ισλαμικής Τζιχάντ βρίσκεται πίσω από το φονικό χτύπημα στο νοσοκομείο.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε ότι ένα μπαράζ ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από το εσωτερικό της Γάζας «πέρασε κοντά» από το αραβικό νοσοκομείο al-Ahli την ώρα που χτυπήθηκε.

Επικαλούμενος «πληροφορίες» από διάφορες πηγές, είπε ότι η Ισλαμική Τζιχάντ ήταν υπεύθυνη για την αποτυχημένη εκτόξευση που έπληξε το νοσοκομείο.

Νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας στο υπό τη διοίκηση της Χαμάς παλαιστινιακό έδαφος ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε νοσοκομειακό συγκρότημα της Γάζας προκάλεσαν την Τρίτη τον θάνατο τουλάχιστον 200 ανθρώπων.

«Διακόσιοι έως 300 εκτοπισμένοι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα κατοχικά (ισραηλινά) πλήγματα στην αυλή» του νοσοκομείου Ahli Arab στο κέντρο της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα έκανε λόγο νωρίτερα για τουλάχιστον 300 «μάρτυρες», ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων έχει εγκλωβιστεί στα ερείπια.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε πως διερευνώνται οι αναφορές για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα. «Υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ο Αμπάς ακυρώνει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Μπάιντεν

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής ΑρχήςΜαχμούντ Αμπάςακυρώνει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά την επίθεση του Ισραήλ στο νοσοκομείο της Γάζας.

Διεθνείς αντιδράσεις

Η Αίγυπτος καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα υπογραμμίζεται πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβει επειγόντως για να σταματήσει τέτοια εγκλήματα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδικάζει πολύ έντονα τη «βάρβαρη» επίθεση του Ισραήλ. «Είμαστε βαθιά αγανακτισμένοι που εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της στοχοποίησης ενός νοσοκομείου στη Γάζα σήμερα, και καταδικάζουμε αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις με τον πιο έντονο τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήρτησε στο Χ: «Το χτύπημα ενός νοσοκομείου με γυναίκες, παιδιά και αθώους πολίτες είναι το τελευταίο παράδειγμα των επιθέσεων του Ισραήλ που στερούνται των πιο βασικών ανθρωπιστικών αξιών.

Καλώ όλη την ανθρωπότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει αυτή η πρωτοφανής θηριωδία στη Γάζα».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι δήλωσε: «Εκατοντάδες θύματα σκοτώθηκαν στο Νοσοκομείο Baptist στη Γάζα ως αποτέλεσμα του ισραηλινού εγκλήματος και της παγκόσμιας συνείδησης που σιωπά για την αδικία και την αλήθεια».

Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας αλλά και το Κατάρ καταδίκασαν τη βομβιστική επίθεση.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, δήλωσε ότι το ισραηλινό χτύπημα στο νοσοκομείο ήταν «φρικτό και απολύτως απαράδεκτο».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταδικάζει επίσης τη φονική επίθεση. Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, σε ανάρτησή του στο X, ο Tedros Adhanom Ghebreyesus ζήτησε την «άμεση προστασία των αμάχων» και την «ανάκληση των εντολών εκκένωσης του Ισραήλ».

«Τουλάχιστον έξι νεκροί από βομβαρδισμό σχολείου στη Γάζα»

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν σχολείο που επιβλέπει η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) βομβαρδίστηκε σήμερα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ (UNRWA) για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή. Ο Φιλίπ Λαζαρίνι τόνισε πως μεταξύ των τραυματιών είναι υπάλληλοι της UNRWA και ότι το σχολείο έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές. «Είναι εξοργιστικό και δείχνει για ακόμη μια φορά κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές αμάχων. Κανένα μέρος δεν είναι πλέον ασφαλές στη Γάζα, ούτε καν οι εγκαταστάσεις της UNRWA», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ, περισσότεροι από 4.000 άμαχοι είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο που βομβαρδίστηκε.

Associated Press, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, Reuters,Times of Israel/ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news