facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Τι θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης με τη στρατιωτική του θητεία – Όσα προβλέπει ο νόμος

Για την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων του Στέφανου Κασσελάκη, μίλησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πρώην υπουργός Άμυνας και ένας εκ των στενότερων συνεργατών του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει υπηρετήσει τη θητεία του, καθώς από την ηλικία των 14 ετών έλειπε εξωτερικό, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Έχοντας συμπληρώσει 11 χρόνια εκτός Ελλάδας πήρε διαρκή αναβολή.

Καθώς δεν έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας, και αφού πλέον επέστρεψε στη χώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να κληθεί για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στον Ant1 και ξεκαθαρίζοντας τι προβλέπει ο νόμος, ανέφερε πως από τη στιγμή που κάποιος επιστρέφει στην Ελλάδα του δίνεται άλλη μια παράταση έξι μηνών για να παρουσιαστεί.

Στην περίπτωση του κ. Κασσελάκη, συνέχισε, υπάρχει άλλη μια παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως προβλέπεται, συν έξι ακόμα μήνες λόγω του ότι ήταν υποψήφιος βουλευτής, στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε αυτό το διάστημα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει τι θα κάνει, καθώς, βάσει του νόμου, επειδή είναι άνω των 35 ετών, μπορεί είτε να κάνει ολόκληρη τη θητεία του, είτε να υπηρετήσει 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης δέχτηκε πληθώρα ερωτημάτων για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τη σχέση τους και την στήριξη του στο Στέφανο Κασσελάκη, το πλευρό του οποίου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή. Όπως είπε ο κ. Αποστολάκης «είχαμε γνωριστεί στις εθνικές εκλογές, σε ένα βίντεο που κάναμε από μια περιοδεία στην Ελλάδα ως υποψήφιοι βουλευτές επικρατείας».

Σχετικά με το περιβόητο βίντεο στη Μακρόνησο, ο Ευάγγελος Αποστολάκης είπε ότι «το αίτημα ήταν να βρεθεί ο Κασσελάκης σε έναν χώρο που ιστορικά δείχνει μια περίοδο που πέρασε η χώρα με έντονες αντιπαραθέσεις». «Αυτό ενόχλησε κάποιους. Εγώ θα το ξαναέκανα, αν υπήρχε λόγος», τόνισε.

«Για την εμφάνιση μου να δεχθώ ότι ενδεχομένως να έπρεπε να αλλάξω, αλλά σκεφθείτε ότι το ταξίδι αυτό ήταν με ένα μικρό σκάφος, ο καιρός ήταν 6-7 μποφόρ έξω, το μόνο που είχα να φορέσω ήταν αυτό…».

Μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε πως «φέρνει φρέσκιες ιδέες, αρκετά αισιόδοξες, έχει μια διαδρομή αρκετά αξιόλογη επαγγελματικά στις ΗΠΑ. Έχει το πολιτικό υπόβαθρο, καθώς ασχολείται με τα κοινά. Κανείς δεν είχε από την αρχή το υπόβαθρο που απέκτησε μετά την ανάληψη μιας θέσης».

Ανέφερε ότι ο ίδιος ενδεχομένως να αναλάβει τον τομέα της Άμυνας, στο πλαίσιο του ορισμού τομεαρχών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ απαντώντας στην σκληρή κριτική του Πάνου Σκουρλέτη νωρίτερα στην ίδια εκπομπή και πριν από δύο ημέρες του Νίκου Φίλη από το ίδιο βήμα, τόνισε:

«Το κόμμα σαν κόμμα έχει τα θέματα του και περιμένουμε τα θέματα αυτά κάποια στιγμή να λυθούν. Αυτό που είπε ο κ .Σκουρλέτης το σέβομαι, τα όργανα πρέπει να λειτουργούν και οι αποφάσεις να παίρνονται σε αυτά. Ενδεχομένως για λόγους πρακτικότητας κάποιες αποφάσεις να μην περνούν από τα όργανα. Οι αποφάσεις για το πότε και πως θα γίνει το Συνέδριο είναι της Κεντρικής Επιτροπής».

«Ο στόχος είναι να παραμείνει το κόμμα ενωμένο. Πρέπει πάρα πολύ γρήγορα να πατήσει στα πόδια του, να συνθέσει και να ασκήσει αντιπολίτευση. Δεν περισσεύει κανείς στο κόμμα, αλλά για όποιον διαφωνεί υπάρχει κι άλλος δρόμος… Μέσα σε ένα κόμμα υπάρχουν θέσεις και απόψεις, εκείνο που πρέπει να προκύπτει είναι μια σύνθεση».

 newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news