facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

5 κρούσματα Pirola στην Ελλάδα -39 νέοι θάνατοι ασθενών με CoViD

Πέντε κρούσματα της νέας υπο-παραλλαγής BA.2.86, γνωστή και ως Pirola καταγράφηκαν και στην Ελλάδα στις 5 και 7 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για παραλλαγή υπό παρακολούθηση, η οποία έχει εντοπιστεί σε 20 χώρες, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 11 - 17 Σεπτεμβρίου, 39 ακόμη ασθενείς με CoViD έχασαν τη ζωή τους, έγιναν 733 νέες εισαγωγές, ενώ 25 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 37.521. Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας: 

               Δείκτες CoViD 11 - 17 Σεπτεμβρίου

4 - 10 Σεπτεμβρίου

Νέοι θάνατοι 39  32
Διασωληνωμένοι 25  25
Νέες εισαγωγές 733  688

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ σημειώνουν πως για η νέα υπο-παραλλαγή του στελέχους Όμικρον, ΒΑ.2.86, που χαρακτηρίστηκε ως υπο-παραλλαγή υπό παρακολούθηση (Variant Under Monitoring - VUM) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 17 Αυγούστου 2023, τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή έχουν ως εξής:

  • Η υπο-παραλλαγή έχει ανιχνευτεί έως τώρα σε 20 χώρες και θεωρείται πλέον ότι έχει παγκόσμια διασπορά.
  • Λόγω μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων που φέρει, είναι υπό παρακολούθηση όσον αφορά στη μεταδοτικότητά της και στη σοβαρότητα της νόσου που προκαλεί. 
  • Βάσει της τρέχουσας επιδημιολογικής εικόνας, δεν αποτελεί την κυρίαρχη υποπαραλλαγή σε καμία γεωγραφική περιοχή ανά την υφήλιο) στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί συνολικά 5 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86, με ημερομηνίες λήψης δείγματος από 5 έως 7 Σεπτεμβρίου.
Λύματα

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 11 - 17 Σεπτεμβρίου υπήρξε μεγάλη αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα του Ηρακλείου κατά 364%.

Αύξηση καταγράφηκε και στην Πάτρα (138%), στα Χανιά (104%) και στη Θεσσαλονίκη (64%), ενώ μείωση υπήρξε στα Ιωάννινα (-18%) και στην Αττική (-16%).

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news