facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία – Θεσσαλία: 56 διασώσεις από 15 ελικόπτερα από το πρωί – Τα κεφαλοχώρια απ’ όπου έγιναν οι απεγκλωβισμοί

Πυρετώδεις είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από σήμερα (8.9.2023) το πρωί στη Θεσσαλία, την οποία σάρωσε η κακοκαιρία Daniel. 

Με χωριά της Θεσσαλίας υπάρχουν αγνοούμενοι και εγκλωβισμένοι από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παλεύουν με το νερό και τον χρόνο.

Τα κεφαλοχώρια της Θεσσαλίας απ’ όπου έγιναν οι απεγκλωβισμοί από το πρωί, είναι τα εξής: Παλαμάς, Γεωργανάδες, Μεγάλα Καλύβια, Αγιά Τριάδα, Μαραθέα, Κοσκινάς, Μεταμόρφωση, Φαρκαδόνα, Αγναντερό, Ιτέα, Βλόχος, Φλαμούλι

Στο χωριό Βλοχός Chinook έχει ξεκινήσει από τα ξημερώματα μαζικός απεγκλωβισμό πολιτών. Υπάρχει αξιωματικός της αεροπορίας στρατού στο έδαφος που τους έχει οργανώσει σε 33άδες. Οι πρώτοι 33 έχουν παραληφθεί.

Οι εικόνες από τις διασώσεις είναι συγκλονιστικές. Διασώστες κουβαλούν στα χέρια παιδιά και ηλικιωμένους, που κινδύνευσαν από τους χειμάρρους και τις πλημμύρες που προκάλεσαν τ’ ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Από την πλευρά του στρατού, έχουν γίνει συνολικά 406 διασώσεις. Στο χωριό Βλοχός της Καρδίτσας, στρατιωτικό ελικόπτερο Σικούκ έχει ξεκινήσει από τα ξημερώματα για τον μαζικό απεγκλωβισμό πολιτών.

Στο βυθισμένο χωριό, που έχει καλυφθεί από λασπόνερα λόγω της κακοκαιρίας Daniel, υπάρχει αξιωματικός της αεροπορίας στρατού, ο οποίος έχει οργανώσει τους εγκλωβισμένους σε ομάδες 33 ατόμων.

Οι πρώτοι πολίτες έχουν παραληφθεί από ελικόπτερα που πραγματοποιούν συνεχείς πτήσεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με 326 άτομα μεταξύ των οποίων:

– 1 Λόχος της Ζ΄ ΜΑΚ με 70 άτομα και κατάλληλο εξοπλισμό διάσωσης και υλικά αναρρίχησης.

– 42 άτομα προσωπικό της 32 ΤΑΞ ΠΖΝ.

– 1 Λόχος Εκτάκτων Αναγκών του σχεδίου «Ξενοκράτης» με 71 άτομα.

– 36 άτομα επιπλέον των προβλεπομένων στο Σχέδιο «Ξενοκράτης» σε άμεση ετοιμότητα επέμβασης όπου απαιτηθεί.

– 68 άτομα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας και στην Αγία Κυριακή Τρικάλων, και 19 άτομα της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στον Παλαμά Καρδίτσας.

– 16 άτομα από το Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Παράλληλα, συνδράμουν με:

– 23 Ερπυστριοφόρα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού.

– 15 Ειδικά Οχήματα Hummer.

– 46 Οχήματα Γενικής Χρήσης.

– 2 Λεωφορεία.

– 2 Mini Bus.

– 1 Ασθενοφόρο.

– 12 Μηχανήματα Μηχανικού.

– 4 Επικαθήμενα Οχήματα.

– 12 Αρματοφορείς.

– 52 Λέμβοι.

– 5 Οχήματα Μεταφοράς Ζευγμάτων Γεφυρών και 6 Λέμβοι τύπου LCB.

– Τοποθέτηση γέφυρας Bailey στα Καλά Νερά Βόλου, και διεξαγωγή αναγνωρίσεων για ετοιμότητα τοποθέτησης στα Στουρναραίικα Τρικάλων και στο Μουζάκι Καρδίτσας από κλιμάκια της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ.

– 1 Φρεγάτα στον Παγασητικό Κόλπο.

– 1 Αρματαγωγό.

– 5 Ελικόπτερα Έρευνας Διάσωσης.

– 400 κουβέρτες για τους Σοφάδες Καρδίτσας.

– 400 κουβέρτες για την Ιτέα Καρδίτσας.

– 170 ράντζα εκστρατείας.

– Χώροι φιλοξενίας των πληγέντων.

Επιπλέον, βρίσκονται σε ετοιμότητα 4 ελικόπτερα, 1 Μεταγωγικό Αεροσκάφος C-130, 1 Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού για φιλοξενία των απεγκλωβισμένων, 62 λεωφορεία, 15 μικρολεωφορεία, 19 μηχανήματα Μηχανικού, 121 οχήματα γενικής χρήσης, γέφυρες Bailey προς τοποθέτηση, όπου απαιτηθεί, 932 άτομα του σχεδίου «Ξενοκράτης» στις περιοχές ευθύνης της ΑΣΔΥΣ και της 1ης Στρατιάς, 60 άτομα «Δευκαλίων», 181 άτομα της Δύναμης Συνδρομής Εκτάκτων Αναγκών (ΔΥΣΕΑ) καθώς και κατάλληλοι χώροι φιλοξενίας πλημμυροπαθών πολιτών εντός των στρατοπέδων της ευρύτερης πληγείσας περιοχής.

Βίντεο από επιχειρήσεις που έκανε μες στη νύχτα ο στρατός: 

Εν τω μεταξύ, στην εκκένωση 3 χωριών της Λάρισας προχωρούν οι Αρχές, με τη Θεσσαλία να δίνει μάχη με τα ορμητικά νερά προκαλούν πλημμύρες μέσα στην πόλη ενώ έχουν ήδη καλύψει ολόκληρα χωριά στην Καρδίτσα, μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news