facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel – Μαγνησία: Νέο μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το νομό

Νέο μήνυμα του 112 ήχησε σήμερα Πέμπτη (7.9.2023) στα κινητά των κατοίκων της Μαγνησίας, που ενημερώνει ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία σε όλο το νομό, λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

«Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων», αναφέρει το μήνυμα του 112 για τους κατοίκους της Μαγνησίας, το οποίο είναι το δεύτερο που εστάλη σήμερα στην περιοχή για την κακοκαιρία Daniel.

Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί, το μήνυμα του 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων της Κάτω Λεχώνιας Μαγνησίας για εκκένωση προς Άνω Λεχώνια.

Το μήνυμα του 112 για την απαγόρευση κυκλοφορίας:

Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.:

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε χθες ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με εξαίρεση το τμήμα του οδικού δικτύου που συνδέει τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας:

  • την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων – Λάρισας &
  • την Εθνική Οδό Γρεβενών – Μουργκανίου, Εθνική Οδός Ιωαννίνων – Τρικάλων – Λάρισας.

Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης. Από χθες, επίσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός οχήματος  στην Ε.Ο. Τρικάλων – Λάρισας καθ’ όλο το μήκος της σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι λόγω φθοράς στο οδόστρωμα στη χ/θ 287 του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από τη χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας) έως την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας), εξαιρούμενων των οχημάτων με προορισμό την πόλη της Λάρισας και την πόλη του Βόλου.

Ως προς το ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, από την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) μέχρι τον Α/Κ Νίκαιας (χ/θ 348+106) του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., αίρεται η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο ρεύμα πραγματοποιείται κανονικά.

Από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε επιπλέον ότι απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Μουργκανίου-Γρεβενών και ειδικότερα στο τμήμα που περιλαμβάνεται από το 1ο χλμ. (Κόμβο Μουργκανίου) έως και το 24ο χλμ. (όρια νομού Τρικάλων με νομό Γρεβενών).

Διακοπή κυκλοφορίας σε πολλούς δρόμους της Λάρισας

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από τη χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας) έως την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας), εξαιρούμενων των οχημάτων με προορισμό την πόλη της Λάρισας και την πόλη του Βόλου.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας έως τα Φάρσαλα.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Αχιλλείου – Καλαμακίου από τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου έως τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λάρισας – Καρδίτσας, από τη διασταύρωση Κοιλάδας (χ/θ 12+000) έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (χ/θ 23+000).

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, από το ύψος του κατ/τος (τζάκια ΜΑΛΑΜΑ) (χ/θ 03+000) έως τα όρια με Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (χ/θ 33+640).

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Κιλελέρ.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο στην επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τη Δ/ση Παραλιακής οδού με όρια Σωτηρίτσας (αντλιοστάσιο ΔΕΥΑ).

Επιπλέον, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • στην επαρχιακή οδό Κουτσουπιάς – Καρίτσας, εντός του οικισμού του Κόκκινου Νερού,
  • στην επαρχιακή οδό Γόννων – Ελιάς,
  • στην επαρχιακή οδό Μεσαγγάλων-Κουλούρας,
  • στον Ανατολικό Παράδρομο Π.Α.Θ.Ε. Μακρυχωρίου – Ευαγγελισμού (ύψος ΣΕΑ Ευαγγελισμού),
  • στην επαρχιακή οδό Γόννων – Καλλιπεύκης,
  • 3χλμ Αμπελώνα – Δελερίων και
  • στην επαρχιακή οδό Βρυοτόπου – Ροδιάς.
Τεράστιες οι καταστροφές στη Μαγνησία

Τεράστια τα προβλήματα στον Βόλο ενώ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαδικασία της πλήρους αποτίμησης των ζημιών. Από την κακοκαιρία Daniel έχει πληγεί όλη η Μαγνησία απ’ άκρη σ’ άκρη, αφού δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη ούτε μία περιοχή του νομού.

Εικόνες με αυτοκίνητα που είναι κυριολεκτικά θαμμένα από χώμα, λάσπη, ξύλα στους δρόμους πρωταγωνιστούν σε όλο τον νομό. Αξίζει να σημειωθεί πως τα μεσάνυχτα, έβρεξε ξανά για μόλις 10 λεπτά και ήταν αρκετό για να πλημμυρίσει και πάλι ο παραλιακός δρόμος της Αγριάς.

Επιπλέον, σε όλες τις περιοχές της Μαγνησίας, και μέσα στον Βόλο και στα περίχωρα, υπάρχουν δρόμοι που έχουν καταστραφεί σε σημείο που να έχουν αποκόψει την κυκλοφορία ακόμη και του Βόλου με το Πήλιο, ενώ η κατάρρευση της Γέφυρας των Καλών Νερών έχει δημιουργήσει προβλήματα στην οδική σύνδεση με το Πήλιο, στο οποίο παρέμεναν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους οι περισσότεροι χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα.

Τις τελευταίες ώρες έχει σημειωθεί μερική αποκατάσταση του ηλεκτρικού και της υδροδότησης σε ένα μέρος των κατοικιών. Οι ίδιες καταστροφικές εικόνες που αντικρίζουν οι κάτοικοι όλου του νομού Μαγνησίας, βλέπουν και οι κάτοικοι του Βόλου με τόνους λάσπης να έχουν καλύψει τα πάντα.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε και στην τηλεόραση της ΕΡΤ, η λάσπη της πρώτες ώρες της νεροποντής είχε καλύψει μέχρι και τους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών και έτσι πολλά σπίτια και οι οικοσυσκευές τους, που βρίσκονταν είτε στο ισόγειο, είτε στον πρώτο όροφο καταστράφηκαν.

Χθες έφτασε στο Βόλο ο στρατός προκειμένου να συμβάλει ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι, όμως είναι τέτοιος ο όγκος λάσπης που είναι αδύνατο να επιτευχθεί μέσα σε λίγες ώρες.

Επιπλέον, υπάρχουν και αρκετοί τουρίστες ακόμη στην περιοχή οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα δωμάτιά τους περιμένοντας να περάσει η κακοκαιρία.

Σημειώνεται πως αναμένεται εντός των επόμενων ωρών η έλευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ κλιμάκιο του υπουργείο Κλιματικής Κρίσης υπό τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο βρίσκεται ήδη στην περιοχή και διαβεβαιώνει πως θα κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες για να δοθούν οι αποζημιώσεις.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news