facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Πυροσβεστική: Σε ύφεση η φωτιά στον Έβρο – Σε εξέλιξη 82 πυρκαγιές

Σε ύφεση βρίσκεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στον Έβρο, η οποία έχει κάψει περισσότερα από 935.000 στρέμματα σε 16 ημέρες.

Βάσει της τελευταίας ενημέρωσης της Πυροσβεστικής, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, συνεχίζουν να επιχειρούν στον Έβρο.

Συνολικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 82 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 49 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία και Σλοβακία, καθώς και μέσω διακρατικών συμφωνιών η Αλβανία και η Σερβία.

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών υπηρεσιών της Επικράτειας.

Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Έβρος: 935.000 τα καμένα στρέμματα έως το πρωί του Σαββάτου

Νεότερα δορυφορικά δεδομένα έγιναν σήμερα διαθέσιμα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος, στον Έβρο, που μαίνεται εδώ και 16 ημέρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κόμβο Meteo του ΕΑΑ, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα (έως τις 2/9/2023, ώρα 11:31).

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news