facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Στρατιωτική βάση στη Λιβύη ιδρύει η Τουρκία, αναφέρουν ΜΜΕ – Διαψεύδει η Τρίπολη

Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία με τη Λιβύη για την εκμίσθωση για 99 χρόνια του λιμανιού της Χομς, μεταξύ της πρωτεύουσας Τρίπολης και της πόλης Μισράτα, προκειμένου να δημιουργήσει στρατιωτική βάση, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

«Η Τουρκία, η οποία προκαλεί φόβο με τις στρατιωτικές της τεχνολογικές δυνατότητες και κάνει εντυπωσιακές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπέγραψε μια συμφωνία που θα έχει έντονη απήχηση στην Ελλάδα» σημειώνεται στο φιλοκυβερνητικό τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο TGRT.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη στρατιωτική βάση που θα δημιουργηθεί στην περιοχή σχεδιάζεται η εγκατάσταση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και συστημάτων αεράμυνας.

Για την είδησή του το TGRT επικαλείται και ανάρτηση στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης του Τουρκικού Κέντρου Ναυτιλιακών και Παγκόσμιων Στρατηγικών (TÜRK-DEGS), όπου πρόεδρος είναι ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας», απόστρατος υποναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί.

«Η Τουρκία νοίκιασε το λιμάνι της Χομς για 99 χρόνια προκειμένου να δημιουργήσει στρατιωτική βάση στη Λιβύη. Στο λιμάνι που θα παραχωρηθεί στο τουρκικό Ναυτικό και τις Χερσαίες Δυνάμεις της θα δημιουργηθεί μια στρατιωτική βάση για τις τούρκικες ένοπλες δυνάμεις. Με το λιμάνι που ενοικιάστηκε, η Τουρκία θα διασφαλίσει επίσης προληπτική άμυνα για τις τουρκικές ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας και ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των εμπορικών πλοίων» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Αργότερα πάντως η τουρκόφωνη έκδοση του ρωσικού δικτύου Sputnik, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Τρίπολης, Μοχάμεντ Χαμούντα, μετέδωσε ότι η σχετική πληροφορίας περί συμφωνίας Λιβύης – Τουρκίας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news