facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κλείνουν οι λέσχες οπαδών - Στην ΕΛΑΣ ο έλεγχος σε θύρες οργανωμένων, αν χρειαστεί θα κλείσουν

Το κλείσιμο για όλες τις λέσχες οπαδών ανά την Ελλάδα καθώς κάθε ομάδα θα έχει πλέον, όπως ο νόμος ορίζει, έναν σύνδεσμο οπαδών με έδρα την ΠΑΕ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μετά τη σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των ιδιοκτητών Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΑΕΚ και τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι με συμφωνία και των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ η ΕΛΑΣ αναλαμβάνει τον έλεγχο στις θύρες των οργανωμένων οπαδών «που μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα» προσθέτοντας ότι αν χρειαστεί οι εν λόγω θύρες θα κλείσουν.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε, μάλιστα, ότι ως ύστατο μέτρο υπάρχει και ο αποκλεισμός των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα ότι δεν θα οδηγήσουν εκεί οι περιστάσεις.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της UEFA χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τους χούλιγκαν κάνοντας λόγο για «καρκίνο του ποδοσφαίρου» δεσμευόμενος, με αφορμή την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, πως «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι για να μην συμβεί ξανα κάτι τόσο φοβερό»

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο protothema.gr ότι η συζήτηση που προηγήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τις τέσσερις ΠΑΕ ήταν «ειλικρινής και εποικοδομητική» τονίζοντας ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία ότι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων ενώπιον του προέδρου της UEFA». Παράλληλα υπενθύμιζαν ότι με τις αναφορές Μητσοτάκη στο κλείσιμο των λεσχών και τη χρήση των καμερών, οι ΠΑΕ τίθενται προ των ευθυνών τους καθώς τα μέτρα αυτά προβλέπονται από τον νόμο Αυγενάκη που συντάχθηκε μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν, τέλος, ότι οι αστυνομικοι έλεγχοι στις θύρες οργανωμένων οπαδών που δημιουργούν προβλήματα «θα είναι δειγματοληπτικοί».

Δείτε τις δηλώσεις Μητσοτάκη-Τσέφεριν



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τις δηλώσεις του εκφράζοντας την οδύνη του «για τον χαμό ενός ανθρώπου στον βωμό της τυφλής οπαδικής βίας».

Όπως είπε ο χουλιγκανισμός είναι «μάστιγα που δηλητηριάζει τις κοινωνίες, όπως είδαμε ακόμα και τις σχέσεις κρατών». «Μιλάμε για εγκληματικες συμμορίες που με πρόσχημα το ποδόσφαιρο δίνουν ραντεβού θανάτου» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Έχει κανόνες. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Ούτε η χώρα ούτε η δικαιοσύνη δέχεται υποδείξεις από καμία άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα κι αν αυτή είναι επίσημη» απαντώντας έτσι σε όσα έχει υποστηρίξει τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της Κροατίας.

Αφού σημείωσε ότι «δυστυχώς η στάση των ομάδων και του Τύπου δεν προωθεί αρκετές φορές μια κουλτούρα σεβασμού» στη συνέχεια τόνισε ότι «απαιτείται κινητοποίηση όλων. Γι αυτό υπήρξε μια ευρεία συνάντηση που ήταν παραγωγική».

«Η πολιτεία επανεξετάζει το πλέγμα των μέτρων της κατά της αθλητικής βίας. Εντοπίστηκαν κενά που θα καλυφθούν» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι «ωστόσο δεν θα πετύχουμε τον στόχο χωρίς τη συμμετοχή των ομάδων και των ιδιοκτητών τους. Έχουν και αυτοί χρέος να ενεργοποιήσουν κάμερες μέσα στο γήπεδο».

Ειδικά για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «οι ένοχοι για όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν» στέλνοντας, επίσης, το μήνυμα ότι «φαινόμενα αδράνειας δεν θα γίνουν ανεκτά».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «σε εθνικό επίπεδο όπως ορίζει ο νόμος οι λέσχες οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν σύνδεσμο που θα έχει έδρα την ΠΑΕ. Παράλληλα η ΕΛΑΣ θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων στις θύρες που μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα. Η ευθύνη μεταπίπτει από τις ασφάλειες των γηπέδων στην ΕΛΑΣ και σε αυτό συμφώνησαν και οι 4 ΠΑΕ».

Προειδοποίησε, δε, ότι «υπάρχουν στη φαρέτρα και άλλα μέτρα όπως το κλείσιμο των θυρών» εκφράζοντας την ελπίδα «να μην υποχρεωθούμε σε ενεργοποίηση του ύστατου μέτρου του αποκλεισμού των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Μιλώντας γενικότερα για το φαινόμενο της αθλητικής βίας σημείωσε ότι «υποτίθεται ότι είναι μια βια που γίνεται συχνά άλλοθι του ποινικού υποκόσμου και του περιθωρίου ενώ ορισμένες φορές αποκτά πολιτικά χαρακτηριστικά». Όπως τόνισε «το θέμα αντιμετωπίζεται με πρόληψη και καταστολή» υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να επαναληφθεί η επιχειρησιακή αστοχία» όπως στην δολοφονική επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Τα παιδιά στην κερκίδα είναι παιδιά της γειτονιάς. Δεν είναι εχθροί επειδή φοράνε άλλη φανέλα» κατέληξε ο πρωθυπουργός ο οποίος έκλεισε τις δηλώσεις του με τη φράση: «Δεσμευόμαστε ότι τους στόχους που θέσαμε θα τους πετύχουμε».

Πρόεδρος UEFA: «Καρκίνος» ο χουλιγκανισμός

«Καρκίνο» χαρακτήρισε από την πλευρά του την οπαδική βία ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν, ο οποίος έκανε πρώτος δηλώσεις μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου
«Όλοι είμαστε λυπημένοι και εξαγριωμένοι λόγω αυτών των φοβερών που συνέβησαν, λόγω της παράλογης βίας γιατί κάποιοι χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για να ασκήσουν βία. Τι είδους άνθρωπος επιτίθεται σε έναν άλλο λόγω φανέλας; Αυτός είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου. Μην τους λέτε οπαδούς. Είναι αυτοί που χρησιμοποιούν βλακωδώς τις ιδέες τους. Φτάνει πια. Αυτό πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει. Η βία και ο χουλιγκανισμός δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης και πέραν αυτής» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσεφέριν κάνοντας αναφορά στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Ζητώ από όλους να μας βοηθήσετε για να εξαφανίσουμε τον καρκίνο αυτό, όχι μόνο από το ποδόσφαιρο, αλλά και από την κοινωνία. Σήμερα κάναμε ένα πρώτο βήμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Είμαστε αποφασισμένοι. Ήρθαμε σε επαφή με τον πρωθυπουργό μετά τα γεγονότα, κάναμε την αυτοκριτική μας και είπαμε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε και ακόμα περισσότερα» κατέληξε.

Η συνάητηση Μητσοτάκη-Τσέφεριν

Μητσοτάκης και Τσέφεριν είχαν τετ α τετ περίπου μισής ώρας νωρίτερα το πρωί στο οποίο - on camera - συζήτησαν για τον τελικό του Super Cup που διεξάγεται σήμερα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Μαξίμου όπου έδωσαν το «παρών» ο Ευάγγελος Μαρινάκης για τον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Αλαφούζος για τον ΠΑΟ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης για την ΑΕΚ και ο Αρτούρ Νταβιντιάν για τον ΠΑΟΚ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news