facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώνεται το χωριό Λάερμα – Μεγάλη μάχη με τις φλόγες

Η φωτιά στη Ρόδο συνεχίζει το καταστροφικό της έργο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής ενώ πριν λίγο αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση του χωριού Λάερμα.

Συγκεκριμένα την εκκένωση του χωριού Λάερμα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης ύστερα από εντολή της Πυροσβεστικής, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Η εκκένωση αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους καθώς στην περιοχή υπάρχει ανεξέλεγκτο μέτωπο και νέες αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ περίπου 20 πυροσβέστες και εθελοντές εγκλωβίστηκαν στη φωτιά που μαίνεται στη Ρόδο. Ο πρόεδρος των φορτηγών δημόσιας χρήσεως Ρόδου, Κώστας Στυλιανού, ανέβασε το παρακάτω βίντεο για να βεβαιώσει ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ αναμένουν να κοπάσει η πυρκαγιά και να φύγουν από το σημείο με ασφάλεια.

Στη Ρόδο έχουν φτάσει, με το ATR, οι 2 ομάδες των ΕΜΟΔΕ από Θεσσαλονίκη (25 άτομα). Το πρωί καταφθάνουν οι Σλοβάκοι (30 πυροσβέστες και 4 πυροσβεστικά οχήματα). Επίσης, απόψε αναχώρησαν με ATR δύο ΕΜΟΔΕ από Ελευσίνα (20 άτομα με επικεφαλής Ταξίαρχο και δύο αξιωματικούς).

Όπως αναφέρει η Ροδιακή σοβαρές αναζωπυρώσεις υπάρχουν αυτή την ώρα στο μέτωπο της φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν, υπάρχει αναζωπύρωση στην περιοχή των Λαέρμων, ενώ γενικότερα προβλήματα υπάρχουν και στις υπόλοιπες περιοχές που έχει αναπτυχθεί η φωτιά.

Πιο συγκεκριμένα αυτή την ώρα η φωτιά έχει πάρει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις και κινείται προς το Φράγμα του Γαδουρά και τα Λάερμα. Όπως δήλωσε μιλώντας στη “Ροδιακή” ο πρόεδρος της κοινότητας Λαέρμων κ. Αναστάσιος Πατούνας, η φωτιά “τρέχει” με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έντασης 6 με 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά είναι ορατή πλέον ακόμη και από περιοχές της ανατολικής πλευράς του νησιού , οι οποίες έχουν σκεπαστεί με πυκνό καπνό και στάχτη. Σημειώνεται, ότι καθώς πλέον έχει νυχτώσει, δεν μπορούν να επιχειρήσουν στο μέτωπο της φωτιάς τα εναέρια μέσα.

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζεται σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και αυτό σημαίνει οτι θα έχουμε μια ακόμη δύσκολη νύχτα για το νησί μας.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news