facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Δ. Μακεδονία: Προς κατεδάφιση ο ΑΗΣ Καρδιάς – Θα μετατραπεί σε Κέντρο Τεχνολογικής Καινοτομίας

Σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, μετά από μισό αιώνα λειτουργίας των δύο πρώτων μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς, αναμένεται να ξεκινήσει η κατεδάφιση και η αποξήλωση του εργοστασίου της ΔΕΗ όπως έγινε ήδη γνωστό από την επιχείρηση.

Η ΔΕΗ ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα του πρώην Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Καρδιάς, έπειτα και από την οριστική παύση λειτουργίας των τεσσάρων μονάδων του, εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια, στο πλαίσιο του προγράμματος απολιγνιτοποίησης.

Το σχέδιο της επιχείρησης σύμφωνα με πληροφορίες, στον χώρο του πρώην ατμοηλεκτρικού σταθμού περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός hub πολλαπλών και σύγχρονων τεχνολογιών που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξη των εθνικών στόχων και της προώθησης της πράσινης ενέργειας (Σύγχρονοι πυκνωτές, ο Σταθμός Συμπαραγωγής Hλεκτρισμού-Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ), φωτοβολταϊκά, μπαταρίες αντλησιοταμίευση στο ορυχείο Καρδιάς καθώς και άλλες τεχνολογίες που ωριμάζουν παράλληλα).

Κτηριακές εγκαταστάσεις, μεταλλικές κατασκευές, ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός είναι προς κατεδάφιση και αποξήλωση στον πρώην ΑΗΣ Καρδιάς που εκτείνεται σε μια συνολική έκταση 321 στρεμμάτων. Οι πρώτες «μπουλντόζες» θα μπουν σε 1 χρόνο περίπου και θα ξεκινήσει η κατεδάφιση και η αποξήλωση κτιριακών υποδομών, όπου περιλαμβάνονται οι τέσσερις πύργοι ψύξης των μονάδων, οι τέσσερις καπνοδόχοι και οι ταινιόδρομοι λιγνίτη, τα λεβητοστάσια, υποσταθμοί λιγνίτη, τα σιλό τέφρας των μονάδων III και ΙV, αποθήκες αυλής και σιλό λιγνίτη και πολλές άλλες υποδομές.

ertnews

 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news