facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Αφέθηκε ελεύθερος ο Ντόναλντ Τραμπ – Δεν επιτρέπεται να επικοινωνεί με πιθανούς μάρτυρες στην υπόθεση

Ελεύθερος αφέθηκε εντέλει ο Ντόναλντ Τραμπ. Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συνελήφθη ευρισκόμενος ενώπιον του δικαστηρίου στο Μαϊάμι, αντιμέτωπος με 37 κατηγορίες για παράνομη διατήρηση διαβασθμισμέων πληροφοριών, με μερικές εξ αυτών να αφορούν μυστικά για τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο δικαστής απεφάνθη ότι ο Τραμπ δεν επιτρέπεται να επικοινωνεί με πιθανούς μάρτυρες στην υπόθεση.

«Σίγουρα δηλώνουμε αθώοι», είπε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο όπως αναφέρει το bbc.com.

Νωρίτερα, τα ξένα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο Ντόναλντ Τραμπ συνελήφθη. Ο ίδιος διώκεται για παραβίαση του νόμου για κατασκοπεία, ενώ κούτες με 13.000 έγγραφα είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών προς στοιχειοθέτηση των κατηγοριών. Σε αυτά, περιλαμβάνοται αρκετά σχετιζόμενα με:

  • Πυρηνικά όπλα
  • Στρατιωτικά σχέδια
  • Μυστικά συμμαχικών χωρών

Ειδικότερα, ανάμεσα στις βαριές κατηγορίες που του προσάπτονται, περιλαμβάνονται:

  • Συνωμοσία
  • Παρεμπόδιση δικαιοσύνης
  • Κατοχή απόρρητων εγγράφων

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα έφτασε στο δικαστήριο του Μαϊάμι. Υποστηρικτές του, που φορούσαν καπελάκια με το σύνθημα Make America Great Again και κρατούσαν αμερικανικές σημαίες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο και φώναζαν συνθήματα όπως «Το Μαϊάμι υπέρ του Τραμπ» και «Οι Λατίνοι υπέρ του Τραμπ», τη στιγμή που η αυτοκινητοπομπή του έφτανε στο κτίριο.

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Φράνσις Σουάρες είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν αναφέρθηκαν προβλήματα όσον αφορά την ασφάλεια. Οι αρχές ανέμεναν ότι θα συγκεντρώνονταν στο δικαστήριο έως και 50.000 άνθρωποι και προετοιμάζονταν για πιθανά βίαια επεισόδια, όπως εκείνα που σημειώθηκαν στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Ο Τραμπ δηλώνει αθώος και κατηγορεί την κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι τον στοχοποιεί. Την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ότι ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, που έχει αναλάβει την έρευνα σε βάρος του, «τον μισεί».

 
Οι δικαστικές περιπέτειες του πρώην προέδρου δεν έχουν επηρεάσει τη δημοτικότητά του

Η αυτοκινητοπομπή του Τραμπ αποχώρησε από το δικαστήριο λίγο πριν από τις 16:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδος) και οι ειδικοί προβλέπουν μια μακρά δικαστική περιπέτεια για τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα, ο οποίος φιλοδοξεί να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Μέχρι στιγμής οι δικαστικές περιπέτειες του πρώην προέδρου δεν έχουν επηρεάσει τη δημοτικότητά του μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων. Δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα δείχνει ότι το 81% των Ρεπουμπλικανών εκτιμά ότι οι κατηγορίες εναντίον του Τραμπ είναι πολιτικά υποκινούμενες. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο πρώην πρόεδρος εξακολουθεί να προηγείται κατά πολύ των άλλων υποψηφίων για το χρίσμα.

Περίπου το 43% των ψηφοφόρων που δηλώνουν Ρεπουμπλικάνοι δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι ο υποψήφιος που προτιμά, έναντι του 22% που στηρίζει τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις. Στις αρχές Μαΐου το 49% στήριζε τον Τραμπ έναντι του 19% που προτιμούσε τον ΝτεΣάντις, αλλά αυτό ήταν προτού ο κυβερνήτης της Φλόριντα εισέλθει επισήμως στην κούρσα για το χρίσμα.

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν

Ο Τραμπ, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατηγορεί τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι ενορχηστρώνει την ομοσπονδιακή υπόθεση για να υπονομεύσει την προεκλογική του εκστρατεία. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος έχει αρνηθεί να σχολιάσει την υπόθεση.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news